CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, terör olayları nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve TBMM Genel Kurulu'nun 29 Temmuz Çarşamba günü olağanüstü toplanması için 116 milletvekilinin imzasıyla önerge vereceklerini açıkladı.

DEMİRTAŞ DA ÇAĞRI YAPMIŞTI

HDP lideri Selahattin Demirtaş, Suruç'taki saldırının ardından yaptığı açıklamada "TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Meclis başkanına çağrı yapıyoruz. Meclis başkanı derhal toplantıya davet etmelidir. Bizler de 80 milletvekili imzamızla hazırız. Parlamento; çözüm süreci, Rojava, IŞİD tehdidi gündemiyle derhal toplanmalıdır. TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz, meclis başkanı bu çağrıyı yapmalı." demişti.

Demirtaş'ın bu çağrısına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yanıt vererek 'TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında bir fayda görmüyoruz' demişti.
 

ARINÇ: BİR FAYDA GÖRMÜYORUZ

Arınç şu sözleri söylemişti: "Biz şahsen hükümet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında bir fayda görmüyoruz. Çünkü böyle bir toplantı yapıldığı takdirde siyasi partiler arasında öylesine büyük tartışmalar yaşanabilir ki mecrasından sapar ve hiç ümit etmediğimiz bir davranışla karşı karşıya kalabiliriz"

 

MECLİSİN AÇILMASI İÇİN 184 VEKİLİN GENEL KURUL'DA OLMASI GEREKİYOR

CHP, 29 Temmuz saat 15:00’te Meclis’i acil toplanmaya çağırdı. Ancak 110 milletvekili de TBMM’nin açılması için yeterli değil.
Meclis’te birleşimin açılabilmesi için en az 184 milletvekilinin genel kurulda hazır bulunması gerekiyor. CHP’nin çağrısına HDP’nin de 80 vekiliyle destek vermesi halinde 1 Ekim 2015’e kadar tatilde bulunan Meclis, olağanüstü toplanabilir.

Editör: TE Bilisim