Asgari ücretlilerin merakla beklediği asgari ücret düşecek mi sorusunun yanıtı Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. İşte 2016 asgari ücret hakkında son durum...

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, dünkü görüşmelerde 21 maddesinin kabul edildiği "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın müzakerelerine devam edildi. Bakan Ağbal, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı, bazı maddelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

ASGARİ ÜCRET DÜŞECEK Mİ?

Maliye Bakanı Ağbal, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın, "Asgari ücrette değişiklik olmazsa ekim ayında bin 300 liranın altına düşecek. Bin 300 liranın altına düşmemesi için tedbiriniz var mı?"sorusuna da yanıt verdi.

Asgari ücreti 1 Ocak 2016'da bin 300 liraya çıkardıklarını anımsatan Ağbal, "AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücretli, her zaman için enflasyonun üzerinde gelir elde etmiştir, refahı da bu dönemde artmıştır. Bin 300 liranın altına düşmemesi yönünde talepler var. Bu konuda herhangi bir çalışma yapılacaksa, bu çalışma, vergi kanunları, vergi alanı dışında başka bir alanda yapılmalıdır. Vergi tarifesine, düzenlemelerine çok fazla dokunmamak lazım. Zamanı geldiğinde Çalışma Bakanımız ile bir araya geliriz ve vergi kanunları dışında bir çözüm üretilebilir mi diye bakarız." değerlendirmesini yaptı.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim