Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların stratejik personel olarak kabul edildiğini ve özel sektörde çalışan eşinin yanına atanmayacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Şanlıurfa’ya giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarıyla bir araya gelirken bazı açıklamalarda bulundu. Akdağ, sağlık çalışanlarının her anlamda çok önemli hizmetlere imza attığını belirterek, gayretlerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

 

 

DOKTORLARIN EŞ TAYİNİ

Akdağ, yeni bir Bakanlar Kurulu kararının önümüzdeki hafta muhtemelen çıkacağını belirterek, “O da şu, özel sektörde eşi çalışan bir doktor, eğer eşi bir sene başka bir kente özel sektörde çalışmışsa, sigortası ödenmişse, buradaki doktor onun yanına eş durumundan gidebilirdi. Bunun da tedbirini alıyoruz. Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz, özel sektörde çalışan eşinin yanına bundan sonra yollamayacağız. Bu doktorlar açısından belki hakikaten onları zorlayıcı karar. Beni bağışlasın doktor arkadaşlarım ama başka da bir çaremiz yok. Ne yapıp edip buralardaki sağlık çalışanlarımızın sayısını inşallah artıracağız." dedi.

 

Editör: TE Bilisim