1 Kasım seçimleri sonrası muhaletin konuştuğu en önemli konu: Genel Başkan değişimleri. İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nde yükselen bu sesler bir süre sonra MHP'de de yükselmeye başladı. Partilerinde yenilginin en önemli sebebi olarak görülen Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu, "parti içi muhalefeti" tarafından olağanüstü kongre ve kurultay için ikna edilmeye çalışıldı. Genel Başkanlar bunları kabul etmediğindeyse çağrılar kameralar önüne taşındı. CHP içerisinden Muharrem İnce, Umut Oran ve Mustafa Balbay aday olarak çıkarken, dönüşü çok ses getiren Sinan Oğan şu an MHP'de tek aday olarak görülüyor.

 

ADAY OLDUKTAN SONRA İLK DEFA CANLI YAYINDALAR

Umut Oran ve Sinan Oğan aday olduktan sonra ilk defa aynı platformda yan yana geliyorlar. Genel Başkanlarına muhalif iki isim bu akşam saat 21.45'te CNN Türk ekranlarında yayınlanacak olan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge Programı'nın konuğu oluyor.

 

OĞAN İLK DEFA CANLI YAYINDA

Adaylığını açıkladıktan sonra canlı yayınlarda kendini anlatan Umut Oran'ın yanı sıra, Sinan Oğan daha önce konu ile ilgili röportaj vermemiş ya da herhangi bir canlı yayına katılmamıştı. Sinan Oğan bu katılımı Twitter'dan şu şekilde duyurdu:



666_1

Editör: TE Bilisim