'Pide fiyatları ne kadar' sorusu Ramazan'ın yaklaşmasıyla vatandaşın en çok merak ettiği konu haline geldi peki Ramazan ayının sembollerinden olan pide bu yıl ne kadar olacak? İşte yanıtı...

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Balcı, Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlenen istişare kurulu toplantısında, pide fiyatlarının geçen yılla aynı olacağını söyledi. Balcı, pidenin kilosunun Türkiye çapında 6 lirayı geçmeyeceğine dikkat çekti. İşte Ramazan ayında pide fiyatları..

 

PİDE FİYATLARI ÜZERİNE İSTİŞAREDE BULUNDULAR

Toplantıya 7 bölgeden 40 oda başkanı katıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, oda başkanlarıyla yaptıkları istişare sonucunda pide fiyatlarının girdilerin artmasına karşın geçen yılki fiyatlarla aynı olmasına karar verdiklerini söyledi. 


Tüm ülkede Ramazan ayında pide fiyatlarının kilogram fiyatının 6 liranın üzerinde olmayacağı konusunda mütabakata vardıklarını kaydeden Balcı, şöyle konuştu:

"Ülkede uygulanacak olan ekmek fiyatının Türkiye Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu olarak değerlenderdik. Oda başkanlarımızla yapmış olduğumuz istişare sonucunda 2016 yılında Ramazan ayında uygulanacak olan pide fiyatının kilogramının 6 liradan fazla olmaması konusunda Mayıs ayında genelge yaptık. Bundan önce olduğu gibi bu yıl da odalarımızın bu genelge doğrultusunda hareket edeceğine kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim bu açıklamış olduğumuz bu azami kilogramı 6 lira olan fiyat, geçen yıl açıkladığımız fiyatla aynı. Yani geçen yıl Haziran ayının 12'sinde Federasyon toplantısında açıkladğımız 'kilogramı 6 liradan fazla olmayacak' ifadesinin aynısını kullanıyoruz. Dolayısıyla girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan Ramazan ayına mahsus olan pide alırken zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi. Geçen sene ile aynı olan fiyat tüm ülkede uygulanacak. Oda başkanlarımız maliyet hesabını yaparken bunu dikkate alarak hesaplarını yaptılar. İlgili olan esnaf odasından tarifesini alırken bu anlamda bu bazda fiyatlarını alacaklar. 6 liranın olmaması konusunda genelgemizi yaptık. Geçen yılla bu yılki pide fiyatlarında bir değişiklik söz konusu değil."

 

DİĞER İLLERDE RAMAZAN PİDESİ NE KADAR OLACAK?

Balcı, "İllerde gram ve fiyat konusunda da farklılık olsa dahi bunu kilogram bazda ele aldığımızda 6 liranın üzerinde olmadığını ama altında olduğunu görebiliriz. Yani geçen yıl Ankara ilinde 250 gram ekmek pide 1.5 liradan satılıyorsa bu yıl da Ankara ilinde 250 gram pide 1.5 liradan satılacak. Bu başka bir ilde 500-520 gramı 3 lira olabilir ama totalde baktığımızda kilogram fiyatı 6 liranın üzerinde değil. Bu bir yıl içerisinde gelen farklara rağmen geçen yıl ile bu yıl arasında aynı fiyatın uygulanmasında fedakarlık gösteren fırıncı esnafımıza teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşan mübarek Ramazan ayının hem esnafımız açısından, hem de milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

EKMEK İSRAFI KONUSUNDA UYARDI

Balcı, ayrıca ekmek israfı konusunda da önemli yol katedildiğini ancak hala istenilen düzeye gelinmediğini belirtti. Ekmeğin zararlı olduğu konusunda medyada çıkan bazı haberlere de itibar edilmemesi gerektiğini bildiren Balcı, ekmekte bulunan vitaminleri ve ekmeğin faydalarını anlatarak sözlerini tamamladı.

Toplantı yapılan basın açıklamasının ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim