Türkiye'nin 3 gün ulusal yas ilan ettiği, 77 milyonun yüreğini acıtan Soma faciasında şu ana dek 298 maden işçimizi kaybettik.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 01.00 sıralarında yaptığı açıklamada, Soma'da facianın meydana geldiği maden ocağında yapılan çalışmalar sonucunda 14 işçinin daha tespit edildiğini, 6 işçinin ise dışarı çıkarıldığını açıkladı. Şu ana kadar madenden 290 kişiyi çıkardıklarını belirten Yıldız, tespit edilenlerle beraber 298 işçiye ulaşıldığını, en az 2 veya 3 işçiye daha ulaşmaya çalışıldığını vurguladı.

İşte Yıldız'ın açıklamaları;

“284 işçimiz hayatını kaybetmişti ve onlar birinin haricinde de ailelerine teslim edilmişti. Arkadaşlarımızın yaptığı son tespitlerde 14 işçimiz daha tespit edildi. 6 işçimizi dışarı çıkarttılar ve Akhisar devlet Hastanesi’nin morguna gönderildiler. En az 2 veya 3 işçimize de ulaşmayı bekliyoruz. Sabaha kadar bu çalışmaların önemli bir bölümünü tamamlamayı planlıyoruz.”

"298 İŞÇİMİZE ULAŞTIK"

Tespit etmiş olduklarımızla birlikte 298 işçimize ulaştık ancak en az 2-3 işçimizin daha içeride olduğunu tahmin ediyoruz. Ailelerin bize ulaştırdıkları sayı bulun gösteriyor. Şu anda 284+6, 290 işçimiz maden dışına çıkarılmış ve ailelerine teslim edilmek üzere işlemleri tamamlanmış durumda.

İKİ BLOĞADA GİRİLDİ

Son çıkarılan işçiler 1600-1700 metrede bulundu çıkış mesafesine göre. Birinci blok tamamen bitirilmiş oldu. İkinci blokta aramalar devam ediyor. Dediğim gibi 2 veya 3 tespitten sonra tahminlerimize ulaşmış olacağız. Bütün bu işlemlelri bitirdikten sonra maden ocağımız tekrar tamamen aranacak ve aile başvurularıyla karşılaştırılacak.

Vefat eden bütün işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de sabrı cemil temenni ediyoruz. Çok ekstra bir şey olmazsa bir sonraki toplantıyı Sabah yapacağız."

BİRİNCİ BLOKTAN 8 KİŞİ

Yıldız, akşam saatlerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, madendeki aramanın aralıksız sürdüğünü söyledi. Yangın söndürme faaliyetlerinin tamamlanmasıyla işçilere daha hızlı ulaşmanın mümkün olabildiğini söyleyen Taner Yıldız, şöyle konuştu:

"Yangın söndürme faaliyetleri bittikten sonra önemli ölçüde rahatlayacağımızı ve işçilere daha hızlı ulaşacağımızı söylemiştik. Hamdolsun söylediğimiz gibi oldu, mahçup olmadık. İki blok var, birincisinde 8 işçimiz tespit edildi. Onlar şimdi dışarı alınıyor. Mesafe 2 kilometre civarında. Dolayısıyla biraz sürecek. İnşallah kazasız belasız kurtarma ekipleri onları çıkarırsa o bölüme geçecekler."

Editör: TE Bilisim