Genelkurmay Başkanlığı, Ergenekon ve Balyoz davaları ve diğer davalar için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, "Kumpas" hakkında suç duyurusunda bulundu.

BALYOZ SANIKLARI KONUNUN TAKİBİNİ İSTEMİŞTİ

Balyoz davası sanıklarının avukatları aracılığı ile Genelkurmay Başkanlığı'na başvurarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın "Orduya kumpas kuruldu" şeklinde yaptığı açıklamayı esas göstererek konunun takibini ve gereğinin yapılmasını istemişlerdi.

Bu dilekçenin verilmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na kumpas için suç duyurusu yaptı.

AKDOĞAN: ''BU YAPILAR ORDUYA KUMPAS KURDU''

AKP'li Yalçın Akdoğan'ın, "kumpas" açıklamasının ardından Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'nin harekete geçtiğini geçtiğimiz Pazartesi günü manşetine taşımıştı. Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yargılanan TSK personelinin davalarla ilgili itirazları üzerinde uzun süredir çalışma yürüten Genelkurmay Adli Müşavirliği'nin, bu davalardaki mağduriyet yaratan iddiaları tek tek incelemeye aldığı belirtilmişti. İncelemelerle ilgili başta Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel olmak üzere Karargah'taki üst düzey komutanlara bilgi verildiği, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanmasına gidebilecek süreçte, bu tespitlerle Karargah'ın elinin güçlendirilmesinin amaçlandığı haberde yer almıştı.

Editör: TE Bilisim