Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'deki toplantının Türkiye'nin AB'ye giriş süreci için çok önemli olduğunu söyledi. AB ile olan ilişkilerin daha da canlanacağını ifade eden Davutoğlu, "Türkiye'nin sadece göçmen krizi değil tüm krizlere karşı durmaya hazırdır" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-AB Zirvesi'nin düzenleneceği Brüksel'de, Avrupa Birliği Konseyi binası önünde, gazetecilere açıklamada bulundu.

Davutoğlu, açıklamasında, bugünün tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, "Avrupa Birliği ile çok önemli bir görüşme yapacağız. 29 ülkenin Devlet Başkanı buraya gelecek. Bugün tarihi bir gün ve AB’ye giriş süreci dahil, Türkiye ile ilişkiler daha da canlanacak" diye konuştu.

 

"AVRUPA HEPİMİZİN ORTAK EVİDİR"

Görüşmelerde, Avrupa içi ve çevresindeki konuların ele alınacağını aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Dün bildiğiniz üzere, yeni hükümetimiz kurulduktan sonra programımızı imzaladım ve yarın güven oylaması yapılacak. Bugün AB liderleriyle birlikte kıtamızın geleceği için ekonomik krizleri konuşacağız ve aynı zamanda coğrafi, jeopolitik sorunları ele alacağız. Bunların içerisinde tabii ki göç konusu da var. Bu aslında yeni bir başlangıç değil uzun süredir devam eden bir sürecin tekrar canlandırılması. Avrupa hepimizin ortak evidir."

 

"TÜRKİYE SADECE GÖÇMEN KRİZİ DEĞİL, TÜM KRİZLERE KARŞI DURMAYA HAZIRDIR"

Ortak duruş için doğru zaman. Bu toplantı hepimiz için umut oluşturuyor. Dayanışma içinde olmamız lazım. Bugün sadece göç konusunda konuşmayacağız. Birleşik Avrupa idealine nasıl ivme kazandıracağız, bunu konuşacağız. Dün TBMM'deydim. Çok etkin bir hükümet var. Dün hükümet programımızı sundum, bugün Brüksel'deyim. Yarın güvenoyu olacağız. Ortak güveni güçlendirmek için buradayız. Katılım sürecinin canlanacağına inanıyorum. Biz bir Avrupa halkıyız. Kıtanın kaderi hepimizin kaderidir. Türkiye sadece göçmen krizi değil, tüm krizlere karşı durmaya hazırdır.''

Editör: TE Bilisim