Türkiye-İran Sektörel ve Finansal Derinleşme Forumu'na katılmak üzere İran'dan gelen konuklar için resepsiyon verildi.

Van'da yapılacak ve iki gün sürecek olan Türkiye-İran Sektörel ve Finansal Derinleşme Forumu'na katılmak üzere İran'dan gelen konuklar için bir otelde resepsiyon verildi. Resepsiyona İran Büyükelçisi Ali Reza Bıkdeli, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Hoy Valisi Hassein Seyvani, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve kurum müdürleri katıldı. İran Büyükelçisi Ali Reza Bıkdeli, iki gün sürecek toplantının güzel olacağını belirterek, sıcak karşılanmadan dolayı teşekkür etti. Bıkdeli, "Biliyorsunuz İran ile Türkiye arasında bütün alanlarda çok güzel ilişkiler gelişiyor. Bunun yanında İran ile Türkiye arasında sektörel yeni gelişmeler ve fikirler ortaya koymak amacıyla hem Türkiye hem İran tarafından olumlu karşılanması bizi memnun etti" dedi.

Hoy Valisi Hassein Seyvani de, Türkiye'de vergi alındığını, ona mukabil İran tarafından da TIR'lardan ona karşılık olarak mazot ve toprak basma gibi para aldıklarını ifade etti. Seyvani, Vanlı iş adamları ile İranlı iş adamları arasında iş alanları yapmak ve iş köprüsü oluşturmak için Van'a geldiklerini söyledi.

Van Aydın Nezih Doğan, "Türkiye-İran Forumu Van'da yapılıyor. Van ölçeğinde bunların değerlendirilmesini arzu ediyorduk. Bugün İran'ın Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanlığı toplantıya destek veriyor, bizim Dışişleri Bakanlığımız destek veriyor. Hem İran'dan hem de Türkiye'den birer Sivil Toplum Kuruluşu bu organizasyon içerisinde yer alıyor. Valiliğimiz var, İran Büyükelçiliği var. Burada Türk-İran ilişkilerini çeşitli sektörlerde daha da derinleştirip bir sonuç üretmeyi düşünüyoruz. Şunu düşünüyoruz ki, Türk-İran ilişkileri ne kadar çok derinleşirse, fiziki yeri itibariyle Van çok fazla istifade edecektir. Eğer Türkiye-İran ilişkileri şu anda bulunduğu 22 milyar dolarlık seviyesinden 30 milyar dolar seviyesine çıkarsa bu çıkışta Van çok özel bir rol oynayabilir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim