ŞEHRİVAN ÖZEL: ORHAN SAĞLAM- ERDAL ERBAŞ

Van’ın üç merkez ilçe belediyesinden birisi olan Tuşba Belediyesi, Başkan Salih Akman ile ilçeye hem üst hem alt yapı yatırımlarını sürdürüyor. Hayata geçirdiği projelerle ilçenin eksiklerini bir bir tamamlayan Belediye Başkanı Akman, mahalle/köy yatırımlarına büyük önem vermeye devam ediyor. Görev süresi boyunca ilçe merkezine olduğu kadar bağlı mahalle/köylerde de özverili bir çalışma yürüten Akman, toplam 22 mahallede parke taşlardan oluşan bir çalışma sürecini tamamlayarak toplu açılışını da gerçekleştirdi. Açılışta hem yeni yollardan hem de iki buçuk yıllık hizmetlerden söz edilirken açılış töreninde Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Van Milletvekili Abdulahat Arvas da katılarak konuşmalarını yaptılar. Törene kentteki yöneticilerin yanı sıra kurum amirleri, muhtar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Akman, “Şehirde ne varsa kırsalda da o olacak demiştik. Allah'a şükürler olsun bugün Tuşba ilçemizdeki mahallemizi yazın toz dan kışın çamur derdinden kurtardık.” Dedi.

YENİ YOLLARA TÖRENLİ AÇILIŞ

Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Zahir Soğanda, kurum amirleri, muhtar ve vatandaşlar katıldı. Pirgarip, Kasımoğlu, Şahgeldi ve Mollakasım mahalle muhtarlarının konuşmasıyla devam eden program, folklor oyunu gösterisi, kurdele kesimi ve ardından ayran aşı ikramıyla son buldu.

BAŞKAN AKMAN: 22 MAHALLEMİZİ YAZIN TOZ DAN KIŞIN ÇAMUR DERDİNDEN KURTARDIK

Açılış töreninde hem mevcut çalışmaları hem de paptığı hizmetleri değerlendiren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Tuşba Belediyesi olarak bu yıl kırsal mahallelerimizde yapımını tamamladığımız 'Kilit Parke Taşı' yol çalışmalarımızın toplu açılış törenine hoş geldiniz. Sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Hizmet yolculuğunun başında mahalle muhtarlarımız ile yaptığımız ilk toplantıda; kilit parke taşı yolu olmayan mahalle kalmayacak şiarı ile 'Şehirde ne varsa kırsalda da o olacak' demiştik. Allah'a şükürler olsun bugün Tuşba ilçemizi, en uzak mahallesi ile birlikte modern ve yaşanabilir bir kent haline gelebilmesi için bu yıl yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında; 202 bin metrekare kilit parke taşı döşeyip, 22 mahallemizi yazın toz dan kışın çamur derdinden kurtardık. İnşallah bu çalışmalarımızı hazırladığımız program dahilinde önümüzdeki dönemde de tüm mahallelerimizde sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

“YAŞANAN ULAŞIM SORUNUNU TAMAMEN ÇÖZDÜK”

Cümlelerini sürdüren Başkan Akman, şunları kaydetti: “Makamda değil, halkının yanında olmayı kendine şiar edinen Ak Belediyeciliğin bir ferdi olarak Tuşbalı hemşerilerimin yaşam kalitesini yükseltmek adına ekibim ile birlikte gece gündüz demeden ilçemizin her noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınına rağmen bölgede birkaç ay süren iş sezonunda, 22 mahallemizin kilit parke taşı çalışmasını altyapısı ile birlikte tamamladık. Oluşturduğumuz modern cadde ve sokaklarla mahallemizin içinde yaşanan ulaşım sorununu tamamen çözdük ve çözmeye devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra da siz değerli hemşerilerimizin destekleri ile daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum.”

“SU SIVATI YAPMADIĞIMIZ HİÇBİR YERLEŞİM YERİMİZ KALMADI”

Göreve geldiğimiz günden bu yana 49 mahallemize toplam 417 adet hayvan içme suyu sıvatı kurduk diyen Akman, “Tuşba ilçemizde bugün itibarıyla su kaynakları yeterli olup da su sıvatı yapmadığımız hiçbir yerleşim yerimiz kalmadı. Önümüzdeki yıllarda da yeni su kaynaklarının tespit edilmesi durumunda gerekli alanlara su sıvatı kurulumunu yapacağız. Tarımda öncü olarak, vatandaşlarımıza destek olmak amaçlı 46 adet 'Model Ceviz ve Badem Bahçesi' kurulumu yaptık. Aynı zamanda 1.500 adet 'Erciş Üzüm Fidesi' dağıtımını da gerçekleştirdik. Ayrıca göreve geldiğimiz günden bu yana 17 kırsal mahallemize 'Eyvanlı Çeşme' Kurulumunu gerçekleştirdiğimiz gibi ihtiyaç olması halinde eyvanlı çeşme kurulumumuz önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir. Yine bu yıl 23 kilometre sathi kaplama ve 190 kilometre stabilize yol çalışmasını gerçekleştirdik.” Diye ekledi.

AKMAN: TUŞBA’MIZ TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK

Çalışmaların devam ettiğini belirten Akman, şunları anlattı: “Bardakçı Mahallesi'nden başlayarak, Çolpan Mahallesi'ne kadar devam eden 4 bin hektarlık kıyı şeridi için 'Turizm imar Planı çalışmasını Büyükşehir Belediyemiz ile yapıyoruz. İnşallah bunu kısa sürede tamamladığımızda ilçemiz; eğitim, sanayi, tarım ve hayvancılığın başkenti olduğu kadar turizminde başkenti olacak. Yine Tuşba turizmine katkı sağlayacak Van Gölü çevresinde ilk olarak Ayanıs mahallesi göl kıyısında 25 bin metre kare yeşil alana sahip 2 katlı kafeterya ile birlikte Kadın Halk Plajını kazandırdık. İnşallah önümüzdeki yıl açılışını yapacağız. Kendi öz kaynaklarımızın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan aldığımız destek ile taşımalı eğitim yapılan 6 kırsal mahallemiz olan; Şemsibey, Kasımoğlu, Pirgarip, Hıdır, Bardakçı ve Güveçli' de birer adet olmak üzere toplam 6 adet sentetik çim saha inşa ettik. Van Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen, Sayın Valimizinde öncülük ettiği, Çitören- Çarpanak- Mollakasım Sahil Yolu Projemiz devam ediyor. Bölge turizmini canlandıracak, 30 metre genişliğinde yaya ve bisiklet yolunun da yer aldığı sahil yolumuzun tamamlanması halinde Tuşbamız turizm merkezi haline gelecektir.”

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Bundan sonra da yine aynı aşkla Tuşba için çalışmaya devam edeceklerini aktaran Başkan Akman, “Bu inançla güneşin kenti Tuşbamızı değerleri ile yaşatmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yarınların bugünden daha güzel olması için bize verilmiş bu yetki ve sorumluluk dahilinde gece-gündüz demeden yorulmadan, bıkmadan, usanmadan ekip arkadaşlarımızla birlikte koşturacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü tek amacımız Tuşba ve Tuşbalılara hizmet etmektir.” İfadelerine yer verdi.

ARVAS: TUŞBA TARIM VE TURİZM BÖLGESİ

Tuşba ilçesi sanayinin, üniversitenin, tarımın, turizmin en iyi olduğu bir bölge diyen AK Parti Van Milletvekili Aldullahat Arvas, “Tarım ve hayvancılığın da geliştiği bir bölge. Bir ahenk içerisinde memleketimize hizmet etme ve 3 vekil olarak da bu hizmetlerin takipçisi olarak vatandaşımızın talep ve ihtiyaçlarını ilgili kuruluşlara iletmek noktasında 3 vekil kardeşlerimiz olarak da biz bize düşeni vicdani rahatlıkla söyleyebiliriz ki biz de memleketimize hizmet ediyoruz. Yine irfan vekilimizin hastalığından dolayı size selamları vardı, katılamadı. Osman beyin de programlarından dolayı katılamadı. O da selam ve hürmetlerini arz ediyordular. Malum 2014’ten bu yana Van Büyükşehir oldu 1 milyon 200 binlik bir nüfusa sahip 13 ilçemizin bütün muhtarlarımızla diyaloglarımız var.” ifadelerine yer verdi.

“BİZ MİLLETİN HİZMETKARIYIZ”

Cümlelerini tamamlayan Arvas, son olarak şunları söyledi: “Muhtarlarımızla bir araya gelerek mahallelerin altyapı, üstyapı, park, parke, caddelerle ilgili talep ve ihtiyaçlarını ilettiklerinde biz de ricacı mercisi olarak bu talepleri bir an evvel yapılması için ilgili kuruluşlarımıza iletiyoruz. Hamdolsun 20 yıldır Ak parti ve Ak parti belediyeciliği Türkiye’nin her alanında hizmet ve eser siyaseti ile nasıl milletine memleketine hizmet ettiğini her alanda müşahade edebiliriz. Sağlık alanında, eğitim alanında, ulaşımda, bütün alanlarda, hamdolsun kentleşme ve modern kent modelleriyle nasıl hizmet yaptıklarını biliyoruz. Ve cumhurbaşkanımız biz milletin hizmetkarıyız milleti yaşat ki devlet de yaşasın mantığıyla milletine hizmetkâr olduğunu beyan ediyor. Biz de AK Parti ve ak parti camiası erdemli ekibi olarak biz de diyoruz ki biz bu millete hizmetkârız, efendi olmaya gelmedik, hizmet etme noktasında gayret ve çabalarımızı gösteriyoruz. Bakıyoruz ki siyasi süreç içerisinde 20 yıldır bir ağacı dikili olmayan siyasi figürler de partiler de var.”

VALİ BİLMEZ: KENTİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, “Tuşba Belediyemizin, Tuşba kırsallarında gerçekleştirdiği hizmetlerin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Bugün burada 22 mahallede gerçekleştirilen parke taşı, semt sahaları ve sayamadığımız tüm diğer hizmetlerinden dolayı başta belediye başkanı Salih Akman’a, tüm mesai arkadaşlarıma ve semt sahaları için geçen sene stant veren Gençlik Spor Bakanlığına teşekkür ederim. Ayrıca her bir sorunumuzu Ankara düzeyinde bire bir takip eden sayın milletvekillerime de teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların halkımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah hep el ele verip, kentimizin sorunlarını imkanlarımız ölçüsünde gidermeye çalışıyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim