Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu  Lisesi'nde düzenlenen fuarın açılışına Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, Edremit ilçe Milli eğitim müdürü Elif Yörük , Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Gergin, Proje Koordinatörü Arif Bozkurt, Van İl milli eğitim müdürlüğü Tübitak temsilci Mümine Yıldız, Tuşba ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan bilimsel projeler, TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda büyük beğeni topladı. Projeleri yakından inceleyerek bilgi alan ziyaretçiler, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, Meydana getirilen bu projelerin kullanılabilirliği ve sürdürülebilirliğini biz önemsiyoruz. Çok verimli projeler ortaya çıkmakta ve bu projelerde boy gösteren çocuklarımız bir süre sonrada Bölge ve Türkiye finallerinede gitmekteler bu yüzden bu projeler bizim için önem taşıyor. Meslek liselerimizde de her okulumuzun mesleki alanı olarak öğretmenlerimizin formasyonlarını kullanarak çocuklarımızın yetenekleriyle birlikte ortaya bunun gibi eserler ortaya çıkıyor. Hem mesleki çalışmalar hemde bilimsel çalışmalar ile ilgili projeleri yıl sonu sergimizi bu okulumuzda görüyoruz. Bende bu sergide emek gösteren çaba harcayan proje üreten bütün öğretmen, öğrencilerimize ve buraya katılan tüm misafirlerimize hasseten teşekkür ediyorum dedi. 

Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Gergin, okulumuz 2013 yılında kurulmuş olup donanım bakımından ilimizin en donanımlı okullarından biridir. 25 Bilimsel proje ve yıl sonu sergimizi açmış bulunmaktayız. TÜBİTAK Bilim Fuarımız 2 gün boyunca devam edecektir. Burada görmüş olduğunuz projelerin hepsi çocuklarımızın el emeğidir. Yapılan tüm projelerin üretilmesinde emek gösteren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum umarım ileride daha donanımlı, üretime destek olacak projelerimiz olur. Pandemi sürecindede okulumuz maske üretiminde Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunan okullardan biride Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesidir ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim