VAN

Van’da gümrük mühürlü tırda 324 kilo uyuşturucu yakalandı!

Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından biri olan Van’da uyuşturucu ve uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. İran'dan gelen tırın Van üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı esnada yapılan aramada gümrük mühürlü tırın dorsesinden 324 kilo uyuşturucu yakalandı.

Abone Ol

Türkiye’nin uyuşturucu ve uyuşturucu ticareti yapanlarla etkin mücadelesi kararlılıkla sürüyor. Bu kapsamda; Van ve Hakkari'de jandarma ekiplerince yapılan 2 ayrı operasyonda zehir tacirlerine büyük bir darbe vurulurken operasyonlarda 324 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

İRAN'DAN TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPAN GÜMRÜK MÜHÜRLÜ TIRIN DORSESİNDE 324 KİLO UYUŞTURUCU

Van İl Jandarma Komutanlığı narkotik ekipleri, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinin önlenmesi, suça konu malzemelerin ele geçirilmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekiplerce İran'dan Türkiye'ye giriş yapan gümrük mühürlü tırın dorsesinde arama yapıldı. Yapılan aramada 156 kilogram skunk ve 133 kilogram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

HAKKARİ’DE İHA DESTEKLİ OPERASYON

Öte yandan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı narkotik ekipleri, bir evin kümesinde çuvallar içine saklanmış 35 kilogram eroin ile uyuşturucu yapımında kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda düzenek ve malzeme ele geçirdi. İHA destekli operasyonlar sonucunda yakalanan 3 şüpheliden 1'i tutuklanırken, 2 şüphelinin adli işlemleri devam ediyor.