Çıkarmış olduğu ve büyük ilgi uyandıran “Derin Yara” kitabının 16 yaşındaki yazarı Yeriş yaptığı açıklamada Yıllardır kitap okuduğunu söyleyerek yaşıtlarına ve tüm öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

FARKLI YETENEKLERE SAHİP OLAN YAŞITLARIMA BİR IŞIK!

İlkokul yıllarından bu yana kitap okuduğunu ve kitap yazmaya başladığını ifade eden Yeriş ilk başlarda denemelerle yola çıktığını söylerdi. Yeriş, “Okulumuzda görev yapan Necip hocanın deneme destekleriyle yazarlık yoluma devam ettim, yazdığım birçok deneme bana yol gösterdi, daha sonra hazırladığımız denemeleri bir kitap haline getirmeye çalıştım ama onu başaramadım hazırladığım tüm deneme yazılarını bir kenara bırakarak bir anda gelen ilhamla bir kitap yazmayı düşündüm ve çalışmalarıma başladım. İlk başlarda bir defter üzerine yazdım, daha sonra bunu Word sayfasına taşıdım. Daha önce her şey bir hayal dünyasından ibaretti, sonrasında karakterler oluşmaya başladı, isimler, yerler bu kadar yol kat etmenin ardından kitabı tamamlamayı hedefledim ve kitabı tamamlamam 7 yıl sürdü. 7 yıl sonra kitabım tamamlandı ve kitabı çıkarmak için çalışmalara başladık. Bu yazdığım kitap sayesinde benim gibi düşünen, farklı yeteneklere sahip olan yaşıtlarıma bir ışık olacaktım belki de, benim sayemde onlarda cesaretlenir yeteneklerini göstermeye başlayacaklardı, bu yüzden yola devam etmeyi seçtim.

ZOR BİR ÇOCUKLUK GEÇİRDİM!

Hereksin kurduğu hayallerin üzerine gitmesi gerektiğinin kaydeden Yeriş, “Ne olursa olsun, hayallerimizden vazgeçmemeli ve pes etmemeliyiz, önümüzde engel çıkabilir veya insanlar yolumuzdan bizi vaz geçirmeye çalışa bilir, biz ne olursa olsun yolumuza devam etmeliyiz. Kitabı hayatımdan esinlenerek yazdım, ben zor bir çocukluk geçirdim, bu yüzden pek arkadaş çevrem yoktu ve ben herkese içimi açamıyordum, sır paylaşamıyor, sohbet edemiyordum, yazarak kendimi insanlara daha iyi anlata bilirim ve daha iyi bir şekilde ifade edebilirim diye düşündüm, bu yüzden Derin Yara adlı kitabımı yazmaya başladım. Bu anlamda desteklerini eksik etmeyen öğretmenlerime ve Göksal hocama teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

YUNUS TUĞRUL vanbasin.net

Editör: TE Bilisim