Van’daki Yüzücü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma Merkezi'nde koruma altında bulunan Van kedilerinin bu yılki yavruları dünyaya gözünü açtı. Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, “Kedilerimiz iyi bir bakımdan geçtiği için bu yıl erken ‘kızgınlık’ gösterdi. Bu yıl 80 ile 100 arasında yavru Van kedisi almayı hedefliyoruz” dedi.


Van Kedi evinde ‘Kızgınlık dönemi’ ile birlikte çiftleştirilen ve hamile kalan Van kedileri doğum yapmaya başladı. Doğum odalarına alınan ve büyük bir titizlikle kontrol edilen hamile kedilerden ikisi 8 yavru doğurdu. 2015 yılının ilk yavruları olarak dünyaya gözünü açan kediler, bu yıl elde edilecek kedi sayısı konusunda da umut verdi.

HEDEF 100 YAVRU
Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, koruma altında tutulan Van kedilerinin düzenli bakımları yapıldığı için 'kızgınlık dönemine' erken girdiklerini, normal de mart ayında Van kedilerinin doğum yaptığını söyledi.

Doç. Dr. Kaya, “Gebe kalan kedilerden 2'si doğum yaptı. 8 yavru aldık. Şu an 20 kedimiz daha hamile. Bu kedilerimiz de kısa süre sonra doğum yapacak. Biz geçen yıllara oranla bu yıl daha fazla yavru alacağız. Hedefimiz 100 Van kedisi elde etmek.” Şeklinde konuştu. 


 

ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim