ŞEHRİVAN KADIN: MERAL YILDIZ - Van Asçılar ve Pastacılar Derneği (Van PAD) üyesi aşçılar, 18 yaş altı evliliklerin gerçekleştiği düğünlere yemek servisi yapmayacaklarını söyledi. 

 

Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) tarafından yaklaşık 4 yıldır yürütülen “Çocuk yaş evliliklere hayır” kampanyasına destek amaçlı Van PAD üyeleri ile bir çalıştay gerçekleştirildi. Bir cafede düzenlenen çalıştaya Yaka-Koop aktivistleri, Van PAD Başkanı Sinan Pulat, Van PAD üyesi kadın ve erkek aşçılar ile öğrenciler katıldı. 

 

ÇOCUK YAŞ EVLİLİKLERE HAYIR

 

Çalıştayın açılışında konuşan Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, katılımcılara, kampanyaya dair şimdiye kadar yapılan çalışmalara ve yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Toplumun birçok kesiminden kampanya için destek gördüklerini ifade eden Gümüşhan, Van PAD’ın da kampanya için destek kararı almasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 


Van PAD üyeleri ile birkaç çalıştay daha yapacaklarını anlatan Gümüşhan, “Daha sonra düğünlere giderek, duyarlılık oluşturmak amacıyla, üzerinde ‘Çocuk yaş evliliklere hayır’ önlüklerini giyerek dikkat çekeceğiz” diye konuştu. 

 

YERİNDE BİR SOSYAL SORUMLULUK AKTİVİTESİ

 

Daha sonra Van PAD üyeleri ile Yaka-Koop aktivistleri, üzerinde, ‘Çocuk yaş evliliklere hayır’ önlüklerini giyerek bir prova gerçekleştirdi. 18 yaş altında evliliklerin gerçekleştiği düğünlere yemek yapmayacaklarını belirten Van PAD Başkanı Sinan Pulat, kampanyayı çok olumlu ve yerinde bir sosyal sorumluluk aktivitesi olarak değerlendirdiklerini, Yaka-Koop aktivistlerinin uygun göreceği düğünlere de giderek, önlük takarak kampanyaya destek sunacaklarını kaydetti. 

Kampanya dâhilinde, Van merkez ve ilçelerindeki cadde ve sokaklara ve billboardlara üzerinde “Çocuk yaş evliliklere hayır” afişlerinin de asılacağı belirtildi. Çalıştaya katılan öğrenci ve aşçılara birer önlük dağıtıldıktan sonra toplu fotoğraf çektirildi. 

Editör: TE Bilisim