Beyin kanaması geçiren genç binici Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde sürdürülen tedavi sonucu sağlığına kavuştu.

CANLI YAYINDA KAZA ANI

Edinilen bilgiye göre 27 Mayıs Salı günü Ankara 4. Koşuda 2 No’lu Baş Namık isimli atıyla yarışa katılan Musa Kaya, TJK TV’nin canlı olarak yayınladığı müsabakada yarışın ilk 100 metresi geçilirken attan düştü. Kazada beyin kanaması geçirerek ağır yaralanan Musa Kaya’ya ilk müdahale hipodrom sağlık ekiplerince yapıldı. Daha sonra bilinci kapalı halde Lokman Hekim Sincan Hastanesi’ne getirilen talihsiz binici, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Lokman Hekim Sincan Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Barış Yüksel, 10 gündür yoğun bakımda tedavi altında tutulan genç binicinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, ‘’Bilinci kapalı bir şekilde hastanemize getirilen Musa Kaya’nın beyninde ödem ve kanama tespit ettik. Hastaya antiödem tedavisi ve solunum desteğine başladık. Hastamızın bilinci açık ve sağlık durumu her geçen gün daha da iyiye gidiyor’’ dedi.

‘’TEKRAR YARIŞACAĞIM’’

Şimdiye kadar İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de katıldığı yarışlarda 6 birincilik, 10 ikincilik ve 12 üçüncülük dereceleri bulunduğunu söyleyen Musa Kaya ise kaza anını hatırlamadığını ancak atları çok sevdiği için tedavisinden sonra tekrar yarışlara katılacağını belirtti. Kendisini çok iyi hissettiğini ifade eden genç binici, ‘’Daha önce yine bir kaza geçirdim ve tekrar yarışmalara katıldım. Atlar ve yarışlar benim için büyük bir tutku. Tamamen iyileşince tekrar yarışlara katılacağım’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim