Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan semaver ile bir yandan vatandaşlara iftar sonrasında semaver çayı hizmetini sunduklarını belirten Süleyman Ayan ve Kadir Işık adlı vatandaşlar, bir yandan da para kazandıklarını söyledi. İlde meydana gelen deprem nedeniyle dükkânının yıkıldığını ifade eden Süleyman Ayan, “Yaklaşık üç yıl önce ilde meydana gelen deprem işimizi olumsuz etkiledi. Bizde hem depremde perişan olan Van halkına yardımcı olmak hem de azda olsa para kazanmak amacıyla semaverde çay hizmeti sunduk. İşler iyi gidince de her yıl Ramazan ayında iftar sonrasında bu hizmeti vermeye devam ettik” dedi.
Doğu insanının çayı çok sevdiğini anlatan Ayan, “Çay semaverde olunca daha da lezzetli oluyor. Bu nedenle her Ramazan ayında iftar sonrasında bizde Van halkına semaverde çay keyfini yaşatıyoruz” dedi.


İftardan sahura kadar açık olduklarını dile getiren Ayan, gecede yaklaşık 200 çay sattığını söyledi. Bir bardak semaver çayın fiyatının 75 kuruş olduğunu ifade eden Ayan, “Vatandaşlar oldukça memnun. Özellikle iftar sonrasında sokaklar dolu dolu oluyor. Bayrama yaklaştıkça da alışverişini tamamlayamayan vatandaş, iftarını açtıktan sonra buraya geliyor. Bu da işlerimizi olumlu etkiliyor” şeklinde konuştu. 25 yıl İstanbul’da kaldıktan sonra Van’a geldiğini ifade eden Kadir Işık ise, “Ramazan ayı boyunca milletimize semaver çayı dağıtıyoruz. Bunun yanında ilerleyen saatlerde ise aynı mekânda vatandaşlara ekmek arası ciğer satıyoruz” dedi. Vatandaşlar ise, doğu halkı olarak semaver çayını çok sevdiklerini belirterek, çarşı merkezinde bu hizmeti sundukları için Ayan ve Işık’a teşekkür ettiklerini söylediler. İftar sonrasında serin havada bir yandan sohbet etme fırsatını bulduklarını ifade eden vatandaşlar bir yandan da semaver çayı keyfi yaptıklarını sözlerine eklediler. 

Editör: TE Bilisim