Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi sonuçları için geri sayım başladı. Milli Piyango'nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiyenin sahibi ise 31 Aralık gece yarısı belli olacak. Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi için ortak bilet aldıysanız arkadasın imzanızı atmayın sakın unutmayın.

İnsanların hayallerinin süslediği ve büyük ikramiyenin sahibini bulacağı güne sayılı saatler kaldı. İşte üzerine türlü türlü hayaller kurulan büyük ikramiyeye yaklaşmanın ipuçları...

Çekilişte şansını artırmak isteyenin en çok rağbet göstereceği numara 3 olmalı. Son 47 yılda kazanan numaralarda en çok bulunan rakam 3... Sayı da var. 47 yılda kazanan biletlerde tam 43 kez 3 rakamı çıkmış. Onu takip eden şanslı rakamlar ise 35 kez kazanan bilette gözüken 8 ve 0. İstatistiki olarak şansını artırmak isteyenlerin biletlerinde bol bol bulunması gereken numaralar 3, 8 ve 0.

KİM DEMİŞ TEKRAR OLMAZ DİYEmilli-piyango-sonuçlari-yilbaşi-tam-listesi--.20141224120938.jpg

İnsanların çoğu biletlerini kendileri seçerek şanslarını artırdıklarına inanıyor. Yani makineden oynanan bilet sayısı oldukça az. Biletleri kendimiz seçerken de genelde hangi rakamların bulunduğuna dikkat ederiz. Bunu yapan kesimin büyük kısmı da bilette farklı rakamlar olmasına özen gösteriyor. Yani her bilette her rakamdan sadece bir tane olmasının şansı artırdığı düşünülüyor. 45 yılda kendisini tekrarlamayan biletlerin büyük ikramiyeyi kazandığı sadece 5 yıl var. Kalan 40 yılda kazanan biletlerde aynı rakam birden fazla kullanılmış. Bayilerde bazen saatlerce kuyruk bekleyen 'ikramiye avcıları'nın çoğu makine yerine kendi seçiminin şans getireceğine inanıyor. Burada doğru bilinen yanlışlardan biri de biletlerde farklı rakamlar aranması. Ancak şanslı rakamlar kendini genellikle tekrar ediyor.

BİLETİN SON RAKAMI ÇİFT OLSUN

Halk arasında özellikle dikkat edilen bir diğer nokta da biletin hangi rakamla bittiği. Genelde herkesin uğurlu rakamları vardır fakat toplumun bir kısmı da biletlerin tek ya da çift rakamla bittiğine dikkat eder. Bu kişilerin bu istatistiği okumasında fayda var. Yine son 47 yılın 27'sinde kazanan biletler çift rakamla bitmiş. Bunlar arasında 0'la bitenler de var. Zira matematik kurallarına göre 0 da bir çift sayı. Tek sayıyla biten piyango biletlerin kazandığı yıl sayısı ise sadece 20.

milli-piyango-yilbaşi-büyük-ikramiye-bileti.jpg 

ÇEYREK BİLET ALAN KAZANIR

Şimdi gelelim halk arasında en çok dikkat edilen konuya... Çeyrek mi, yarım mı yoksa tam mı? Çoğu kişi ucuz olmasından dolayı çeyrek bileti tercih eder. Bunun nedeni de genellikle bu biletlerin ucuz olmasıdır. Fakat bunu yaparken insanlar aslında kazanma şanslarını da artırıyor. Son 23 yıllık dönemdeki yılbaşı çekilişlerinde büyük ikramiye, en fazla çeyrek bilete isabet etti. Büyük ikramiye tam 19 kez çeyrek bilete, 3 kez yarım bilete, 1 kez de tam bilete çıktı.

EN ÇOK TALİHLİ İSTANBUL'DA

Peki kazanma şansını artırmak için bileti nereden almalı? Nüfus yoğunluğuna bağlı olarak Türkiye'de en çok biletin satıldığı şehir tabii ki İstanbul. İstanbul'un bir diğer önemi de en şanslı şehir olması. Milli Piyango İdaresi'nin son 23 yıldaki çekilişlerinde, 83 kişi büyük ikramiye kazandı. Bu büyük ikramiyelerin 32'si İstanbul'a çıkarken, devam eden yıllar içinde İstanbul'u 12 ikramiye ile Ankara, 6 ikramiye ile Adana, 4 ikramiye ile Mersin, 4 ikramiye ile İzmir izliyor.

BİLETİN ARKASINI İMZALAYIN

Peki bu kadar ipucu verdikten sonra büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali ne? Milli Piyango'da büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali normal çekilişlerde 600 binde bir olurken, bu oran yılbaşı çekilişlerinde ihtimalleri düşürüyor, 10 milyonda bir olarak hesaplanıyor. Bir bileti birkaç kişi birleşip alanlara da bir tavsiye: Biletlerin arkasını imzalayın. Böylece o bilete ortak olduğunuzu ispat edebilmeniz kolaylaşır.

50 MiLYONA NELER ALINIR?

Büyük ikramiye olan 50 milyon lirayla yaklaşık 90 bin adet Cumhuriyet altını, 178 bin adet yarım altın ve 375 bin adet çeyrek altın alınabiliyor. Dünyanın en pahalı arabası olarak gösterilen 7 milyon liralık LykanHyperspot'tan, 7. 13 milyon liradan satılan Falcon 2000 uçağından 3 tane alınabiliyor. 250 bin liralık 200 lüks daire, 500 bin liralık 100 villa ya da 10 milyon liralık 5 yalıya sahip olunabiliyor. Bankaya yatırılırsa aylık 330 bin lira faiz geliri elde edilebiliyor.

Editör: TE Bilisim