Van'da dört yıl önce kan kanseri teşhisi konulan 8 yaşındaki Kenan tedavisinin ardından sağlığına kavuşurken, geçen sene aynı hastalığa yakalanan 5 yaşındaki kardeşi Ömer Kıral ağır tedavi sürecini geride bıraktı.

 

Van'da yaşayan 8 yaşındaki Kenan Kıral'a, 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremden 13 gün önce lösemi teşhisi konuldu. Küçük Kenan, hastalıkla mücadele ettiği ilk günlerde, deprem nedeniyle kıt imkanlarla çadırda yaşamaya başladı. Kıral ailesi, çocuklarının tedavisi için arayışlara başladığı sırada Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ile tanıştı. Ailenin başvurusu üzerine vakıf, Kenan Kıral'ı tüm ihtiyaçlarını karşılayarak tedavisi için Ankara'ya götürdü, ailenin de buradaki barınma sorununu giderdi. Ankara'daki tedaviyle çocuklarının hastalığından kurtulmasının mutluluğunu yaşayan Kıral ailesi, Van'a döndükten sonra, diğer oğulları Ömer'in de lösemiye yakalandığını öğrendi. Aynı şekilde tedavi sürecine başlanan Ömer de hastalığı atlatma evresine girdi.

 

"MADDİ MANEVİ TÜM DESTEKLERİ VEREREK OĞLUMU TEDAVİ ETTİLER"

Baba Erkan Kıral, yaptığı açıklamada, lösemi teşhisi konulan çocuklarının yeniden sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. LÖSEV'in kendilerine büyük destek verdiğini dile getiren Kıral, "Yetkililer, Kenan'ı aldı ve Ankara'ya götürdü. Kendi imkanlarıyla tüm ihtiyaçlarımızı karşılayarak, maddi manevi tüm destekleri vererek oğlumu tedavi ettiler. Tedavi nedeniyle Ankara'ya yerleştik ve burada büyük destek gördük. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu. Lösemi teşhisi konulan Ömer için de vakfın yardımlarını esirgemediğini bildiren Kıral, "İlaç, para, gıda, giyim, her konuda bize gereken tüm desteği verdiler. Biz de sürekli çocuklarımızın yanında durarak, moral vermeye çalıştık. Şu anda iki çocuğumun da durumu iyi. Belli aralıklarda kontrollere götürüyoruz" dedi.

 

Büyük oğlunun hastalıktan tamamen kurtulduğunu anlatan Kıral, küçük oğlunun da ağır tedavi sürecini geride bırakarak hastalığı atlatma evresine girdiğini kaydetti. Baba Kıral, lösemi hastalarına gerekli yardımın yapılması için vakfın desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Dede Abdulbari Kıral da depremin ardından torunun tedavisi için Ankara'ya yerleştiklerini belirterek, "Sağ olsunlar torunlarıma çok iyi baktılar, Allah onlardan razı olsun. Torunlarımdan biri iyileşti, diğeri de iyileşiyor" şeklinde konuştu. Yeğenlerinin küçük yaşta hastalığa yakalanması nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Burhan Kıral da çocukların tedavisi için kendilerine destek sağlayan LÖSEV'e teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim