Otel halısı, ev tipi halılara oranla daha farklı özelliklere sahip bir halı türüdür. Otel halısı duvardan duvara halı olabileceği gibi; otel konseptine göre parça halı olarak da tercih edilebilir. Otel konseptleri otel halısı için belirleyicidir. Nurteks gibi üretici şirketler tarafından projeye uygun olarak üretilen otel halısı hakkında daha fazla bilgiyi bu yazımızda sizlere sunacağız.

Otel Halısı Nasıl Seçilmelidir?

Otel halısı seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı kriterler vardır. Bu kriterler göz önüne alınarak otel halıları seçilmeli ve üretilmelidir. İlk öncelik, kullanım yoğunluğuna uygun halıyı seçmektir. Otellerin lobi, koridor gibi kısımları; yoğun kullanım alanları olduğu için bu alanlardaki halıların seçimine dikkat edilmeli ve yüksek iplik sıklığına sahip, leke tutmama özelliğine sahip halılar tercih edilmelidir.

Otel Halısı Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Oteller farklı konseptlerde olabilmektedir. Otel dekorasyonunda tüm ürünler bir arada düşünülmeli ve tasarım buna uygun olarak yapılmalıdır. Mobilyalar, tamamlayıcı tekstil ürünleri, aksesuarlar ve aydınlatma bir bütün olarak düşünülmelidir. Otel halısını dekorasyonda nasıl kullanacağınız hakkında birkaç ipucu vereceğiz.

  • Odaları büyük göstermek için; halı rengini açık ve orta tonda tercih etmek gerekir. Yine duvarlarında açık rengin hakim olması; odayı olduğundan büyük gösterir.
  • Koyu renk mobilya ve tekstil ürünleri kullanılıyorsa aydınlatmayı doğru yapmalısınız. Yani belirli alanlara yoğun ışık vererek dikkati o alanlar üzerine toplayabilirsiniz. Burada apliklerden destek alabilirsiniz.

  • Uzun koridorlar için kırmızı halı iyi bir etki yaratır. Müşterilerinize; sanki protokolde yürüyor ve gidecekleri odanın, onlar için özel olarak hazırlandığını hissettirmiş olacaksınız.

Parça Halı mı Duvardan Duvara Halı mı?

Otellerde farklı tipte halılar kullanılabilmektedir. Otel konseptine ve otelin bulunduğu konuma göre parça veya duvardan duvara halı tercihi yapılsa da; duvardan duvara halı kullanımının birçok avantajı bulunmaktadır. Konforlu bir kullanım sunan bu halı tipi, ısı ve ses yalıtımını da desteklemektedir.

Otel Halısı Fiyatları Neye Göre Değişir?

Otel halısı fiyatları birçok kritere göre farklılık göstermektedir. İlk öncelik halı üretiminde kullanılan iplik, taban bezi,  toplam metrekare, lokasyon gibi farklı değişkenler; otel halısı fiyatları etkilemektedir. Nurteks gibi üretici şirketlerden aldığınız otel halısı ile bayilerden aldığınız ürün arasında da fiyat farklı oluşabilmektedir.

Otel Halısı Nereden Alınır?

Otel halısını, farklı yerlerden temin edebilirsiniz. Nurteks gibi halı üreticisi şirketlerden alabileceğiniz duvardan duvara halıları, yine bayilerden de temin edebilirsiniz. Projenize özel olarak halı üretilmesini istiyorsanız, bir üretici ile çalışmanız elbette şart. Bu şirketlerin satış, desen ve üretim esnasında size destek verecek bir de ekiplerinin bulunması işinizi kolaylaştıracaktır. Halı seçimi sadece desenden ibaret olmadığı için teknik bilgi sahibi olan birisinden destek almak da faydanıza olacaktır.

Editör: TE Bilisim