2019 yılı ramazan ayı fitre bedeli Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından açıklandı. Buna göre ramazan ayı fitresi 23 Türk Lirası oldu.

2019 yılı ramazan ayı bilgilendirme toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2019 senesi için fitre bedelinin 23 Türk Lirası olduğunu duyurdu.

Ramazan ayının her türlü güzelliği, iyiliği ve bereketi bünyesine kattığını anlatan Erbaş, ‘'Ramazan demek, kardeşlik, barış ve esenlik rüzgârlarının yayılarak tüm yaşamı kuşattığı mübarek bir zamandır'' ifadelerine yer verdi.

Fitre bedeli ile ilgili açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, vatandaşların ramazan ayı süresince fitre, zekat, fidye, gıda paketi, sadaka, bayramlık kıyafet gibi bağışlarını ‘bagis.tdv.org ve www.tdv.org' adreslerinden çevrimiçi bir şekilde il ve ilçe müftülükleri, bütün PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar ve TDV şubeleri tarafından yapabileceklerini belirtti. Ayrıca faturalı ve faturasız hatlardan da 5601'e SMS göndererek fitre bağışında bulunabileceklerini, bir SMS ücretinin fitre bedeline eşit olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim