Van’ın Tuşba Belediyesi, 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Sahillerimiz Temiz Kalsın’ sloganıyla Van Gölü sahilinde çevre temizliği yaptı.

 

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, baharın gelmesi ve Turizm Haftası münasebetiyle plaj ve sahil temizliğine hız verdi. İskele Mahallesi’ndeki Van Gölü sahilinde başlatılan temizlik çalışmalarına Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Vehbi Akyürek, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Güzel Yıldız, İskele Ortaokulu Müdürü Mehmet Salih Yavuzer, öğretmenler, öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı. 


Belediye tarafından şapka, eldiven, maske ve çöp poşeti dağıtılan öğrenciler, sahilde topladıkları çöpleri belediye ekiplerine teslim etti. Havaların ısınmasıyla bölgeye gelen turist sayısından bir artışın olduğunu kaydeden Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Vehbi Akyürek, “Halkın yoğun olarak kullanmaya başladığı sahil kesimlerinde temizlik çalışmalarımız artarak devam ediyor. Halktan ve öğrencilerimizden büyük ilgi gören temizlik çalışmalarımızı İskele, Mollakasım, Ayanıs gibi Van Denizi’ne sahili bulunan diğer mahallelerimizde de rutin olarak yapmaya devam ediyoruz. Hem 15-22 Nisan Turizm Haftası hem de Tuşba Belediyesi olarak ‘Sahillerimiz Temiz Kalsın’ sloganı ile başlattığımız kampanya çerçevesinde İskele Ortaokulu öğrencilerimizle birlikte temizlik çalışmalarımızı yürüttük” dedi. 


Geleceğin büyükleri olan çocuklarla birlikte İskele Mahallesi sahilinde çok güzel bir temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ise, temiz bir Van Gölü sahili için adeta bir seferberlik başlattıklarını söyledi. Tuşba Belediyesi olarak ‘Nereden Nereye’ dedirtecek bataklık olan Devlet Demir Yolları Lojmanlarının bulunduğu bölgeyi adeta ihya ederek, Başkan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin gayretleriyle 15 Temmuz Şehitler Parkı’nı yaptıklarını dile getirdi. Yertürk, “Temizlik çalışmalarımız kapsamında sahilden toplanan cam, pet şişe, poşet ve gelişi güzel çevreye atılan çöpleri topladık. Burada toplanan çöpleri; kağıt, cam ve plastik petler olarak ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırdık. Bilim insanı olan Belediye Başkanımız Özgökçe’nin çevre dostu sağlıklı bir kent meydana getirebilmek için çalışıyor. Tuşba, temiz sahilleriyle kendisinden söz ettirecek ve çağ atlayacaktır. Tuşba’nın pırıl pırıl sağlıklı bir kent olması için daima çalışıyoruz. Halkımızdan isteğimiz yapılan bu hizmetleri sahiplenip onu korumalarıdır. Bunun için vatandaşlarımızın ne kadar duyarlı olduğunu biliyor ve tüm Tuşba halkına teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilisim