ŞEHRİVAN HABER - Van Gölü Koruma Kanunu için son dönemlerde ciddi girişimler ve görüşmeler gerçekleştiren Van Gölü Aktivisitleri bir sıradışı iş için daha kolları sıvadı. Daha önce Van Gölü çevresinde bisiklet turları düzenleyen, Van Gölü ve kanun için farkındalık yaratan aktivisitler bu kez de koruma kanunu için Ankara'ya kadar pedalleyecek.

Ankara'ya doğru bisikletler ile yola çıkmak için hazırlanan aktivisitler büyük etkinlik öncesi Şehrivan aracılığı ile açıklamalarda bulundu. Bisiklet turu ile ilgili konuşan aktivisitler: "Van Gölü çevresi, tarihi, geçmişi, florası ve endemik canlıları bakımından değerli bir havzadır.  Gölün iklimi ve havzaya kattığı değeri çok iyi biliyor ve korunması için farkındalık oluşturmak istiyoruz. Van Gölünün giderek artan kirliliğinin gelecek nesillere bırakabilmek için Van Gölü Korunmasına İlişkin Faaliyetlerde yer almaya çalıştık. Yapılan toplantılarda gerekli görüşmelere katkıda bulunduk. Yapılan çalışmanın yürürlüğe girmesi ve kamuoyunun oluşturulması için çalışmalar yapıyoruz. Bu turumuzun amacı Ankara’ya ulaşarak gerekli mercilere sesimizi duyurmak istiyoruz. Artık bu sorunun çözülmesi için gerekli destekler ile çözüme ulaşacağımıza inanıyoruz. Ne yazık ki başka Van Gölü yok. Şimdi adım atmazsak gelecekte korunmayacak seviyeye gelecektir." ifadelerine yer verdi.

"#VanGöVan Gölü Koruma Kanunu için pedallıyoruz. Hedefimiz Ankara!"

Ankara'ya kadar pedalleyerek koruma kanunu için daha güçlü bir bir ses olmaya çalışacaklarını söyleyen aktivisitler bisiklet turu ile ilgili olarak ayrıca: "Van Gölü çevresi, tarihi, geçmişi, florası ve endemik canlıları bakımından değerli bir havzadır.  Gölün iklimi ve havzaya kattığı değeri çok iyi biliyor ve korunması için farkındalık oluşturmak istiyoruz. Van Gölünün giderek artan kirliliğinin gelecek nesillere bırakabilmek için Van Gölü Korunmasına İlişkin Faaliyetlerde yer almaya çalıştık. Yapılan toplantılarda gerekli görüşmelere katkıda bulunduk. Yapılan çalışmanın yürürlüğe girmesi ve kamuoyunun oluşturulması için çalışmalar yapıyoruz. Bu turumuzun amacı Ankara’ya ulaşarak gerekli mercilere sesimizi duyurmak istiyoruz. Artık bu sorunun çözülmesi için gerekli destekler ile çözüme ulaşacağımıza inanıyoruz. Ne yazık ki başka Van Gölü yok. . Şimdi adım atmazsak gelecekte korunmayacak seviyeye gelecektir. Bu turda desteklerini bizden esirgemeyen Van Genç Girişimciler Kurulu üyelerine teşekkür ederiz."

Editör: TE Bilisim