ŞEHRİVAN HABER - Doğası, tarihi ve güzellikleri ile Doğu'nun cazibe merkezi olan Van, aynı zamanda bir kuş cenneti olarak anılıyor.

Van Gölü havzasında kuşların görsel şölen oluşturması son dönemlerde fotoğrafçıların ve doğa severlerin de ilgi odağı olurken, Van Gölü'ne uğrayan son nadir hayvan türlerinden birisi Hint Martısı oldu.

Hint Martısı adının yanında Kahverengi başlı martı olarak da anılan martının Van Gölü'ndeki fotoğraflarını görüntüleyen fotoğraf sanatçısı Vedat Atlı'nın fotoğrafı paylaşıldıktan kısa süre sonra büyük beğeni aldı.Van'ın eşsiz doğasında fotoğrafladığı hayvan fotoğrafları Instagram üzerinden yayınlayan Atlı'nın martı fotoğrafı da ilgi odağı oldu.

KAHVERENGİ BAŞLI MARTI

Orta Asya'nın yüksek yaylalarında Tacikistan'dan İç Moğolistan'daki Ordos'a kadar uzanan küçük bir martıdır. Göç eder, Hint Yarımadası'nın kıyılarında ve büyük iç göllerinde kışlama yapar. Birçok martıda olduğu gibi, geleneksel olarak Larus cinsine yerleştirildi. "Hint Martısı" diye de bilenen martı göç yolunda Van Gölü'ne uğrayarak görenleri de şaşırttı.

Vedat Atlı'nın diğer fotoğrafları için tıklayın.

Editör: TE Bilisim