Günlerdir yağmur yağışı ile etkisini gösteren soğuk havalar Van ve Hakkari'de kar yağışına döndü. İlçelerde kar esareti erken başlarken Bahçesaray'da Van ile irtibat bu yıl daha kış gelmeden koptu. Ekim ayı olmasına rağmen kar yağışı ilçeler ile bağlantıyı koparırken Başkale'de eğitime kar yağışı nedinyle bir gün ara verildi.

BAHÇESARAY BİLDİĞİNİZ GİBİ...

Van’ın Bahçesaray ilçesinde etkili olan kar yağışı ve sis trafiği olumsuz yönde etkilerken, karayolları ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Kentte 3 günden buyana belli aralıklarla Yağan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte etkili olan sis, Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan Karapet Geçidi'nde trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Kara hazırlıksız olan bazı sürücüler, yollarına devam edemeyip Van'a geri dönmek zorunda kaldı. Karayolları 11.Bölge Müdürlüğü ekipleri ise sabahın erken saatlerinde kar temizleme işine başladı.

BAŞKALE'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ!

Van'ın Başkale ilçesinde ise kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk, ilçede devam eden yağıştan dolayı eğitim öğretime bir gün süreyle ara verdiklerini bildirdi.

HAKKARİ KARA KIŞI YAŞIYOR!

Hakkari ve ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla 126 köy ve 225 mezranın yolu ulaşıma kapandı. İl merkezinde 67 köy, 125 mezra, Yüksekova ilçesinde ise 59 köy 120 mezra yolu ulaşıma halen kapalı. Hakkari ve ilçelerinde dün başlayan kar yağışı gece boyunca devam etti. İl ve ilçelerde ekipler ana arterler açık tutuyor. Kar yağışının durmasının ardından köy ve mezraların yolunu açma çalışmaları başlayacak. Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, ilçede 59 köy 120 mezra yolunun kapalı olduğunu söyledi. Kaymakam Çenet, ilçe merkezine bağlı ana arter denilen Yüksekova - Van, Yüksekova - Hakkari, Yüksekova - Şemdinli ve Yüksekova - Esendere arasında bulunan ulaşımı sürekli açık tuttuklarını söyledi. Kaymakam Çenet, jandarma, emniyet, Köylere Hizmet Götürme Birliği, VEDAŞ ve Karayolları ekipleri ile birlikte kriz masası oluşturduklarını belirterek, "Ekiplerimiz bir çok noktada çalışmaları yürütüyor. Ancak zaruret icabeden yolları açıyoruz. Yağıştan sonra diğer köy yollarını açacağız. Özellikle bu Sabah Şemdinli Onbaşılar köyünde 2 bin küçükbaş hayvanı ile mahsur kalan bir köylümüzün yardımına koştuk ve kurtardık. Yine Yüksekova Şemdinli arasında bulunan Şapatan bölgesinde ve Dağlıca yolunda mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık. Acil durumlar halinde muhtarlarımız bizlere ulaşıyor zaman kaybetmeden o köylerin veya mezranın yolunu ulaşıma açıp acil ekiplerimizi ulaştırıyoruz."dedi.

Öte yandan ilçede dün geceden bu yana elektirik kesintisi meydana geliyor.

ÖZALP’E İLK KAR DÜŞTÜ

Özalp ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Önceki gün etkili olan yağmur yağışı, gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışına çoğu kişi hazırlıksız yakalanırken, yaylada bulunan bazı hayvan sürüleri de kardan nasibini aldı. Aralıklarla etkisini sürdüren kar 10 santimetre kalınlığına ulaşırken, hava sıcaklığı ise sıfırın altına düştü.

Editör: TE Bilisim