Van’da, duvarları çatlamış ve çökme tehlikesi olan evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren hasta ve yaşlı çift, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Eminpaşa Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet (70) ve Bülbül Gündüç (73) çifti, çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalan bir evde yaşam mücadelesi veriyor. İlde meydana gelen depremlerin ardından duvarları çatlamış ve çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalan evde kalan yaşlı çift, vatandaşların yardımlarıyla geçiniyorlar. Yakacağı olmadığı için elektrikli soba ile ısınmaya çalışan yaşlı çift, bir yandan da açlıkla mücadele ediyor. Kış günü beton zemine serdiği yatakta hasta bir şekilde yatan Mehmet Gündüç, başucuna bıraktığı elektrik sobası ile ısınmaya çalışıyor.Buzdolabında sadece yoğurt ve birkaç tane küçük peynir parçası ile reçel paketi bulunan yaşlı çift, komşularının getirdiği yiyeceklerle karınlarını doyuruyor. Üç ayda bir aldıkları yaşlılık maaşıyla adeta yaşam savaşı verdiğini anlatan Mehmet Gündüç, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Kimsesinin olmadığını ifade eden Gündüç, “Kiralık bir evde oturuyorum. Yakacağım ve yiyeceğim yok. Üstelik hastayım. Yetkililerden sadece sıcak bir barınma yeri istiyorum” dedi.

Son bir yıldır kömür ve gıda yardımı almadıklarını ifade eden Bülbül Gündüç ise, komşularının yardımıyla geçindiklerini söyledi.

Yaşlı çiftin çökme tehlikesi olan evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten komşuları, “Bu evde ne kadar sağlıklı olunur ki? İkisinin de psikolojileri bozuldu. Kaldıkları ev zaten sağlıksız bir durumdadır. Yetkililerin gelip, bu çiftin halini görmelerini istiyoruz. Ev hem soğuk hem de her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Bu nedenle yetkililerimizden yaşlı çifte bir barınma sağlamalarını istiyoruz” dediler.

Mahalledeki caminin imamı Yusuf Caka da, mahalle sakinlerinin yaşlı çifte yiyecek ve

içecek konusunda yardımcı olmaya çalıştığını, ancak bu kişilerin öncelikle barınacak bir yere ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Yetkililerden yaşlı çifte bir barınma yeri temin edilmesi için mahalle sakinlerinin müracaatı olduğunu da ifade eden Caka, “Şu ana kadar bir netice alamadık. Allah rızası için bu komşumuza bir barınma sağlamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim