Nasıl bir başlık öyle Metîn? Zalimler hiç sevilir mi? Elbette sevilmez!
Fakat kardeşim onların o kadar çok sevenleri var ki!
Hani Kuranı Kerimde: "Allah zalimleri sevmez." (3-57) diyordu.  Hatta "Rabbimiz! Bizi zalim toplulukla beraber eyleme!"(7-47) diye biten ayeteki duayı hiç duymamışlar? Allah muhafaza "Allah'ın laneti zalimlerin üzerinedir."(11-8) olan şiddetli nidayı hiç mi okumamışlar? Kısa menfaatli bir dünya hayatını nasıl olurda "Nihayet ikisinin sonu, ebedi olarak ateşte oldu. Zalimlerin cezası budur."(59-17) ebedi ateşe atarlar? Ve "Allah dilediğini rahmetine sokar. Zalimlere ise, acıklı bir azap hazırlamıştır."(76-31) hiç mi acıklı azabı anlayamıyorlar?
Anlamakta çok zorluk çekiyorum Metîn kardeşim. Anlamalısın hakikat budur Şemskili dostum.
Hani Metîn peygamber efendimizin insanları mest eden, susturan ve ilzam eden ve kendisine aşık eden o sözleri? Hiç mi duymamışlar? Peki onlar nasıl olurda kendilerini bu hadisin içine atarlar? "Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır." En azından şu zulümden vageçirme ile alakadar hadisi görmemişler mi? “Bir kimse bir zulme yardım etse, bundan vazgeçinceye kadar Allah’ın gazabındadır.”(Ramuz:406/4). Ya da hiç mi zulmettikleri o mazlumların duasından korkmamışlar. Hz. Peygamber (S.A.V.): Allah şu kimselerin duasını red etmez:  Misafirin ev sahibine yaptığı duayı,  anne babanın evladına yaptığı duayı,  mazlumun zalime yaptığı duayı, (Ebu Davud, Salat:1536)
Bir türlü izah edemiyorum ve mana veremiyorum Metînim. Sevgili Şemskiyan Allah bir insanın kalbini mühürledi mi artık o ayetler ve o hadisi şerifleri göremez olur. Önemli olan aslında onların yalnız kalması ve onlara meyledilmememsidir. Fakat onlara meyledenler o kadar çok ki!
Nasıl yani? Birde taraftarları, şakşakçıları mı var diyorsun Metîn? Ewet diyorum. Hani Bediüzzaman Saîd-i Kurdî'nin müellifi olduğu Risale-innur Külliyatındanda mı bi haberler bu müslümanlar? Erê dostum. Yani; "Zâlimlere meyletmeyin. Aksi halde ateş size de dokunur.(Hûd Sûresi:113) âyet-i kerimesi fermanıyla, zulme değil yalnız âlet olanı ve taraftar olanı, belki ednâ bir meyil edenleri dahi dehşetle ve şiddetle tehdit ediyor. Çünkü, rıza-yı küfür küfür olduğu gibi, zulme rıza da zulümdür." (Bediüzzaman Said Nursî)
O halde şu mübarek sözlerden de habersiz hayvan gibi yaşıyorlar.
"Bin zulme uğrasan da, bir zulüm yapma."(Hz. Ali (r.a)
 "...yaşasın cünun! Yaşasın mevt! Zalimler için de yaşasın Cehennem!" (Bediüzzaman, Divan-ı Harb-i Örfî)
"Ne mezlûm be ne jî zalim!"(Nûbihar dergisinin ilk sayısının kapağı)
Alakadar bir şiir ile bitirelim istiyorum. Talebemden gelen bu şiiri mevzu ile zalimler ile ilintili bulunca paylaşmak istedim.
Lakin karamsar olma. Habedar olanlar bizlere yeter Şemskiyan.
Belkî êgir bikeve mala wan
Sebeba wan bûn qetla jiyana gelek heba
Ew nebûna, ev zilm û zora we neba
Hêviya me, text û xana wan teqle ba
Ew dibêjin text û xanê mirovî, 
Lê bi eslê xwe ew ne gûr in ne rovî
Em li warên xwe bûne berxa bi kovî
Ji Rebê xwe re dûa dikin bi hêvî
Ey hewar ey hewar û ey hewar
Dujminê me ne mirov e ne dewar
Wan goştê me xilaskir û hestî-xwar
Wan me ra pir zehf dîtin qebra sar
Sadredînê Rojkayî
29 Adar 2016
Mûş
Bu duaya nail olma dileğiyle....
"Ey Rabbim! Bana, babama, anama, mümin olarak evime girene ve bütün inanmış erkek ve kadınlara mağfiret buyur. Zalimlerin de sadece helakini artır."(71-28)