Son dönemlerdeki kontrollü üreme ve av yasağı sayesinde sayısı iyice artan Van Balığı (İnci Kefali) çalışmalarından sonra kentteki diğer balık türleri ile ilgili de çalışmalara hız verildi.

Gölet sayısı da oldukça fazla olan Van'da farklı türde balıkların sayısının artırılma çalışması devam ederken farklı bölgelere milyonlarca sazan taşındı.

Türkiye'de balıklandırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması gayesiyle hayata geçirilen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" başarılı oldu. 

Sıfır sermaye! Günde 4-5 saat çalışarak ayda 150 bin lira kazanıyor Sıfır sermaye! Günde 4-5 saat çalışarak ayda 150 bin lira kazanıyor

1 MİLYON 800 BİN TANESİ AYNI ANDA BIRAKILDI

Proje çerçevesinde Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesindeki Keban Su Ürünleri İşletmesi'nde getirilen yaklaşık 1 milyon 800 bin adet yavru sazan balığı; Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Erciş, Özalp, İpekyolu ve Çaldıran ilçelerinde bulunan 6 adet su kaynağına bırakıldı. Yapılan çalışmalarla su kaynaklarındaki balık stoklarının artırılması ve ilin ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. 2019 yılından bu yana uygulanan projenin gelecek yıllarda da devam edeceği bildirildi.

Van'da 1 milyon 800 bin tanesi aynı anda aynı yere bırakıldı... Saniyeler içinde kıyamet gibi her yeri kapladılar. Her taraf onlarla doldu - Resim : 1

Editör: Ömer Aytaç Aykaç