Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van’ı gururlandırdı! Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van’ı gururlandırdı!

LGS’de iyi bir lisede eğitim görmek için binlerce öğrenci, 5 Haziran’da ter döktü. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılan öğrenciler heyecanla hayallerindeki okullara yerleşmek için heyecanla tercih kılavuzunu bekledi.

İyi bir lisede eğitim görmeyi dileyen öğrencilerin gözü kulağının çevrildiği kılavuz ilan edildi. Bunun üzerine tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Ardından sıra sonuçlara geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, milyonlarca öğrencinin merak ettiği LGS tercih sonuçları bugün belli oldu.

Yapılan açıklamada, sonuçların https://meb.gov.tr/ internet adresleri üzerinden açıklandığı bildirildi. Öğrenciler, sonuçlarını öğrenmek için T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile sisteme giriş yapabilecek.

SONUÇLAR 7 AĞUSTOS'TA

Öte yandan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla boş kontenjanların da ilan edilmesi bekleniyor. 24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olarak belirlendi. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek. Sonuçlar 7 Ağustos'ta açıklanacak.

KONTENJAN DAĞILIMI

Türkiye genelinde bu yıl 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci alınacak. Sınavla öğrenci alan okullara toplam 206 bin 414 öğrenci yerleştirilecek. Anadolu liselerine 71 bin 22, fen liselerine 40 bin 470, sosyal bilimler liselerine 10 bin 740, Anadolu imam hatip liselerine 42 bin 356, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 41 bin 826 kontenjan ayrıldı.

Editör: Necmettin Dursun