On binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği felaketin üzerinden 25 gün geçerken 2023 seçimleri de Türkiye'nin bir diğer gündemi olmayı sürdürüyor. Son belirlenen tarihe göre seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı konuşulurken Millet İttifakı'nın adayı ise henüz belirlenmiş değil. Gözler Saadet Partisi ev sahipliğinde bugün düzenlenecek 6'lı masa toplantısına çevrildi. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Adayı belirleriz ama açıklamayız

Kafes avcıları jandarmaya takıldı! Kafes avcıları jandarmaya takıldı!

Kritik toplantı öncesinde bir grup gazeteci ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, adayın belirleneceği ancak isminin toplantının ardından açıklanmayacağı ifade ederek, 

Nasıl ki 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz.

şeklinde konuştu.

Akşener'den sert çıkış: Gerçek tehlikeyi görmek gerekir

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği kritik toplantı öncesinde partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise

Buradan önümüzdeki bu ateşten imtihanı parti içi mesele ya da yazıhane muhabbeti olarak görenlere seslenmek istiyorum. Bunu herkes üzerine alsın ve çok iyi düşünsün. Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir.

sözlerini kullanmış, Akşener'in isim vermeden gönderdiği bu mesajın adresinin Kılıçdaroğlu olduğu kulislerde çok konuşulmuştu.

Mansur Yavaş adaylığa yeşil ışık yaktı

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı 'kazanma ihtimali en güçlü aday' olarak gördüğü de iddialar arasında yer alıyor. Adaylığa yeşil ışık yakan Yavaş'ın,

Sayın genel başkanımız aday olursa arkasındayız. Altılı masa başka bir aday çıkarırsa yine arkasındayız. Ama altılı masa başka bir karar alırsa, benim böyle bir talebim yok ancak görev olarak kabul edebilirim, altılı masa oy birliğiyle böyle bir karar alırsa. Kendimi bağlamak istemiyorum ama altılı masanın en uygun kararı vereceğine inanıyorum.

Editör: TE Bilisim