YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar! YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar!

ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala Van’da seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. AK Parti Van’daki çalışmalarını sürdürürken, belediye başkan adayları sahaya inip vatandaşla bir araya geliyor.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas adaylığı açıklandığından bu yana vatandaşla bir araya gelmeye devam ederken, Arvas bugün düzenlenen tanıtım programında projelerini açıkladı. Arvas’ın vizyon projelerini açıkladığı programa AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül de katılım sağladı. Burada konuşan Gül, Van’ın yerel yönetimlerde en güzel hizmetlere layık olduğunu dile getirdi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ABDULHAMİT GÜL VAN’DA KONUŞTU

Gül, yerel seçime dikkat çekerek sözlerine şöyle başladı: “31 Mart seçimlerine çok az bir süre kaldı. Bütün Türkiye yeni bir seçime gidiyor. Türkiye’de belediyecilik deyince akla milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan, 1994 ruhu gelir. Çöp, çukur, çamurun yaşandığı bir İstanbul’dan bugün dünyalar güzeli bir İstanbul’a gelindi. 1994’te Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı ile beraber Türkiye’de yerel yönetim anlayışı değişti. Demokrasi yerelde başlar. Yerelde başlayan bu demokrasi Türkiye’nin her alanında gelişime katkı sağlar. Demokrasi yerelde başlar anlayışıyla bu seçime çok önem veriyoruz.”

“YEREL SEÇİMLERDE VAN’DA AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ”

Yerel seçimlerde Van’ın AK Parti belediyeciliği ile devam edeceğini aktaran Gül, “Mayıs seçimlerinde milletimiz çok büyük bir destekle “Durmak yok, yola milletin adamıyla devam” dedi. Karşı taraf alt alta, üst üste geldi. Bu ülkenin kararını bu milletin evlatları verir. Bu ülkenin kararlarını Van, Ankara, İstanbul karar verir. Bu seçimde bunu gördüler. Bu seçimde millet “bu oyunu bozarız, AK Parti ile, Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam ederiz” dedi. Allah sizden razı olsun. Mayıs seçimlerinde çok güçlü bir destekle milletimiz tercihini ortaya koydu. Türkiye’de yerel seçimlerde de Van’ımızda da, İstanbul’umuzda da, Ankara’mızda da, İzmir’imizde de AK Parti belediyeciliği ile yola devam edeceğiz” dedi.

GÜL: AK PARTİLİ BELEDİYECİLİKLE VAN’DA NEREDE KALMIŞTIK DİYECEĞİZ

Gül, Van’ın yerel yönetimde en güzel hizmetlere layık olduğunu aktararak, “Abdulahat Arvas kardeşimiz kendisini çok iyi yetiştirmiş. Milletvekili olarak da Van’a hizmet etti. Van’ımıza sizin desteğinizle çok güzel projeler yapacak. Birazdan projelerini açıklayacak. İnanıyorum ki “AK Partili belediyecilikle Van’da nerede kalmıştık” diyeceğiz. Van buna layık. Van yerel yönetimde en güzel hizmetlere layık. Abdulahat Arvas ile hazır mıyız? 31 Mart’ta Abdulahat Arvas ile AK Parti ile yola devam demeye kararlı mıyız? İnşallah en güzel sonuçları alacağız. AK Parti Türkiye'nin teminatıdır. Biz sadece bir bölgenin, bir düşüncenin, bir anlayışın değil 85 milyonun birliği, beraberliği, kardeşliği için siyaset yapıyoruz. Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyenler var ama AK Parti ve milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan 22 yıldır birliğimiz, beraberliğimiz için gece gündüz siyaset yapıyor. Siyasetimizin özünde bu beraberliği daha güzel yerlere taşımak var” ifadelerini kullandı.

“AYRILIĞI BİR TARAFA BIRAKIP BERABER OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Ülkede herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu dile getiren Gül, “Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Biz diliyle, düşüncesiyle, inancıyla, yaşamıyla insanı insan olduğu için kıymeti gören bir anlayışa sahibiz. İnsan doğar, hatalarıyla dünyaya gelir. AK Parti öncesi eski anlayışta ret politikaları, inkâr politikaları, asimilasyon politikaları vardı. Kendi inancına, kendi düşüncesine, kendi kültürüne yabancı olan bir anlayış vardı ama AK Parti geldi ve “85 milyon nasıl inanırsa inansın, nasıl düşünürse düşünsün, nasıl konuşursa konuşsun bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır” dedi. “Sen dindarsın, sen Kürtsün, oraya git” diyen devirler geride kaldı. Herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı. Bu anlayışı, bu siyaseti ortaya koyduk ve bundan sonra da bu hamleleri hep beraber yapacağız. Ayrılığı bir tarafa bırakıp daha fazla kenetlenip bir ve beraber olarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“VANLI HEMŞEHRİLERİMİZİN DESTEĞİYLE VAN'I DAHA GÜZEL YAPALIM”

Gül, sözlerini Mehmet Akif Ersoy’un Birlik şiirini okuyarak tamamladı: “Akif’in dediği gibi; “Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.

Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz;

Değil mi cephemizin sinesinde iman bir;

Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir;

Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz,

Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!” AK Parti sarsılmaz. Van daha güzel olur. Bu cephe, vatandaşlarımız el birliğiyle daha da huzurla geleceğe yürür. Vanlı hemşehrilerimizin desteğiyle Van'ı daha güzel yapalım.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ