Gürpınar Belediyesi eski Başkanı ve belediye başkan adayı Hayrullah Tanış, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından ilk açıklamayı yaptı. İlçede yüzde 28.52 oy alarak ikinci en çok oyu alan aday olan Tanış açıklamasında, başkanlık döneminde çok çalıştıklarını ve 100 kalıcı eser ile Gürpınar’da 50 yılda yapılamayan işlere imza attıklarını dile getirdi. Tanış, ilçede eşbaşkanlığı kazanan DEM Partili adayları da tebrik ederek, seçimi kaybetmenin Gürpınar halkından koptuğu anlamına gelmediğinin altını çizerek, “Tek başıma da olsa Gürpınar’da mücadele etmeye devam edeceğim” dedi. 

“BEŞ YILI DOLU DOLU GEÇİRDİK”

Tanış, 5 yılı dolu dolu geçirdiklerini dile getirerek, “Bilindiği üzere 2019-2024 yılları arasında Milletimizin destek ve duasıyla seçilerek Gürpınar Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm. Göreve geldiğim andan itibaren “Yapacak işimiz millete sözümüz var” şiarıyla beş yılı hizmet ve eser siyasetiyle dolu dolu geçirdik. Eser bırakırken sosyal belediyeciliği ihmal etmedik, yoksul ve düşkünümüzü unutmadık. Gönül belediyeciliği ile de her zaman kapımızı açık bıraktık, randevu sistemini işletmeden birebir bu süre içerisinde makamda 21 bin 832 görüşme gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

hayrullah tanış-1

TANIŞ: 100 KALICI ESER İLE GÜRPINAR’DA 50 YILDA YAPILAMAYAN İŞLERE İMZA ATTIK

100 kalıcı eser ile Gürpınar’da 50 yılda yapılamayan işlere imza attıklarını belirten Tanış, “Aynı zamanda köy ve mahalle ziyaretlerimiz ile insanımızın çayını içtik, hanesine misafir olduk, dertlerini dinledik, yaşlı ve yatalak hastalarımızı ziyaret ettik hayır dualarını aldık. Sorumluluktan asla kaçmadık ve milletimiz için her zaman risk aldık. Asla bahane üretmedik ve o makamın bahane üretme makamı olmadığını bilerek çareler ürettik. Bu çabalarımız neticesinde 100 kalıcı eser ile Gürpınar’da 50 yılda yapılamayan işlere imza attık. Bu başarıların altında azim kararlılık ilçeme olan sevdam ve gönül borcumun yanı sıra kamu kaynaklarını doğru kullanma ve kimseye peşkeş çekmeme hassasiyeti ağır basmıştır” diye konuştu. 

TANIŞ, SEÇİMİ KAZANAN DEM PARTİLİ BAŞKANLARI TEBRİK ETTİ

Tanış, ilçede seçimi kazanan DEM Partili başkanları tebrik ederek, “Gelinen noktada yeni dönem için bizleri yakından takip eden AK Parti Genel Merkezi’miz tarafından ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip ve olurları ile yeniden aday gösterildim. Yaklaşık olarak elli günlük bir seçim çalışması ile seçmenimizi ziyaret ettik tekrar dua ve desteklerini talep ettik. Beş yıllık çalışmalarımız hatırlatırken, önümüzdeki beş yıl için projelerimizi de anlattık. Seçim sonuçlarında milletimiz tercihini başka bir partiden yana kullandı, Gürpınar’da AK Parti’ye önümüzdeki süreçte muhalefet vazifesini verdi. AK Parti olarak milletin verdiği kararı olgunlukla karşılıyor ve saygı duyuyoruz. Kazanan Dem Parti’yi, seçilen Belediye başkanını ve oluşan yeni meclisi tebrik ediyorum. Muhalefet olarak yapılan her doğru işi takdir edecek ve yapılan her yanlış işin de takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Varlik Para 1476290

“BÜYÜK VE ÖDENEMEZ BİR BORÇ BIRAKMADIK”

Büyük bir borç bırakmadıklarının altını çizen Tanış şunları söyledi: “Beş yıllık icraat ve eserlerimizin ortada olduğunu ve bundan sonra ki yönetiminde üzerine eser bırakmasının beklentisi içerisinde olduğumuzu belirtirken, bu büyüme ivmesinin kaybedilmemesi gerektiğinin bilincinde olunmasını hatırlatmak istiyorum. Kaynaklar doğru kullanıldığında bunun mümkün olabileceğini bu süreçte kanıtladık. Büyük ve ödenemez bir borç bırakmadığımızı önümüzdeki günlerde yapacağım açıklama ile de belirteceğim üzere Gürpınar Belediyesine borcunun yaklaşık dört katı sermaye bıraktığımız da açıklamada görülecek ve bunu kamuoyu ile paylaşacağım.”

“SEÇİM SONUÇLARINI KENDİ İÇİMİZDE DEĞERLENDİRDİK”

Tanış, seçim sonuçlarını kendi içlerinde değerlendirdiklerini belirterek, “Aziz hemşerilerim seçimler demokrasinin ta kendisidir. Seçimlerde kazanmak ve kaybetmek Demokrasinin sonucudur. Ne diyorduk; ‘söz de karar da milletindir’. Bu şiarla milletin verdiği her karar baş tacıdır ve gereken ders çıkarılmalıdır. Bizler de bu süreçte seçim sonuçlarını kendi içimizde değerlendirdik. Şahsıma düşen kısmında tüm mesuliyeti alıyorum ve şahsımın dışındaki etken ve değerlendirmeleri de yetkili organlarımız ile rapor niteliğinde ileteceğim. Ancak seçim sonucunu asla ve asla milletimize yükleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Seçim Oynnn

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

TANIŞ: OY ALAMADIĞIMIZ HER MAHALLEMİZİ HER SEÇMENİMİZİ TEŞKİLATIMIZ İLE BİRLİKTE ZİYARET EDECEĞİZ

Oy alamadıkları her mahalleyi ziyaret edeceklerini vurgulayan Tanış, “AK Parti gücünü milletten alan ve davasını milleti ile yürüterek istişareye açık, önem veren bir partidir. Bununla birlikte doğru resmi çekebilen ve ona göre hareket edebilme kabiliyetine sahip bir partidir. Bu nedenle Gürpınarlı seçmenimizin AK Parti’ye verdiği her bir oy bizim için çok kıymetlidir ve altın değerindedir. Yine Gürpınarlı seçmenimizin vermediği her bir oy bizim için mesajdır ve önümüzdeki dönemin yol haritası ve anahtarı niteliğindedir. Oy alamadığımız her mahallemizi, her seçmenimizi teşkilatımız ile birlikte ziyaret edeceğiz, önerilerine başvuracağız” diye aktardı. 

“TEK BAŞIMA DA KALSAM GÜRPINAR’DA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Tanış, Gürpınar’da mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Kıymetli Gürpınarlı komşularım, akrabalarım. Seçimi kaybetmek sizden koptuğumuz anlamına asla gelmesin. Kapımızın ve yüreğimizin sizlere açık olduğunu ve her daim sizlerin yanında olacağımızı bilmenizi isterim. Dün olduğu gibi bugün de yarın da hep yanınızda ve emrinizde olacağız. Zaman bizlere çok şey anlatacak ve gösterecektir. Ders çıkarabildiğimiz müddetçe bunun kaybediş değil, daha büyük bir kazanım olduğunu da hep birlikte görmüş olacağız. Bu nedenle kimsenin moralini bozmamasını hassaten rica ediyorum. AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davası milletin davasıdır ve bu davada tek başıma da kalsam, asla pes etmeden Van’da ve Gürpınar’da mücadele etmeye devam edeceğim. Bu duygu ve düşünceler ile tüm kamuoyunu saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER