31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yarışı ilk kez CHP'nin arkasında tamamlayan AK Parti, 81 ilde seçimi kaybetmenin nedenlerini arayacak.

31 Mart yerel seçimleriyle ilgili AK Parti'de özeleştiri süreci başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçlarının araştırılması için bir kurul oluşturulması talimatı vermesinin ardından harekete geçen AK Partili kurmaylar, 81 ilde sahaya inecek ve oy kayıplarına sebep olan etkenlerin araştırılacağı çalışmada emekliler başta olmak üzere farklı etnik ve sosyal gruplara kulak verilecek.

AK PARTİ İLK KEZ 2. SIRADA

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yarışı ilk kez CHP'nin arkasında tamamlayan AK Parti, 81 ilde seçimi kaybetmenin nedenlerini arayacak. Yüzde 35,49 oy alan AK Parti, 22 yıl sonra ilk kez yarışı 2. Sırada tamamlarken 2019 seçimlerine göre hem kazandığı belediye sayısı hem de oy oranı düştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Partisini ayağa kaldırmak için vakit kaybetmeden harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK'sını topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda seçim sonuçlarının nedenlerinin araştırılması için bir kurul oluşturulması talimatını verdi.

"TÜRKİYE'Yİ DİNLİYORUZ" PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla komisyonun kurulmasının ardından "Türkiye'yi dinliyoruz" projesi kapsamında farklı etnik ve sosyal gruplara kulak verilecek.

EMEKLİLERE KULAK VERİLECEK

Emeklilerin yoğun olduğu şehirler başta olmak üzere 81 ildeki oy değişimleri analiz edilecek.

YENİ YOL HARİTASI BELİRLENECEK

81 ilde yapılacak anket sonrası rapor hazırlanacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlanacak rapora göre AK Parti’nin yol haritası yeniden belirlenecek.

"ÖZ ELEŞTİRİMİZİ CESARETLE YAPACAĞIZ"

CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı! CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı balkon konuşmasında "öz eleştiri" vurgusu yaparak seçim sonuçlarını enine boyuna değerlendireceklerinin mesajını vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: Partimizin organlarında mahalli idareler seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız. Her zaman demokrasinin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyor, milletin iradesinin üzerinde güç tanımıyoruz. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız.

3 KRİTİK SORU

Partisini ayağa kaldırmak için vakit kaybetmeden harekete geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti MYK'sını toplamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda seçim sonuçlarının nedenlerinin araştırılması için bir kurul oluşturulması talimatı vermesinin ardından harekete geçen AK Partili kurmaylar, 81 ilde yapılacak araştırma için 3 kritik soru hazırladı.

AK PARTİ 81 İLDE ANKET YAPACAK

81 ilde sahaya inecek olan AK Parti; büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda oy kayıplarının nedenini araştıracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını istedi. Bu doğrultuda yeniden 81 ilde sahaya inecek olan AK Parti, büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda seçmenin kendisine neden oy vermediğine dair yaklaşık 40 soruluk bir anket çalışması yürütecek. Vatandaşlara, 'Ne beklentiniz var?', 'AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?', 'Neden sandığa gitmediniz?' gibi sorular sorulacak. Daha sonra anketler çalışma kurullarında değerlendirilip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Editör: Zenün Yeşil