ŞEHRİVAN HABER - Türkiye genelinde etkili olan yağmur ve kar yağışı bir çok ili olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ederken AFAD önümüzdeki günler için yeni uyarılar yaptı.

AFAD Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda öncelikle; "Antalya, Sakarya, Adana, Adıyaman ve Diyarbakır illeri için turuncu olarak nitelendirilen turuncu kodlu uyarı yapıldı.

VAN'A SARI KODLU UYARI

Öte yandan Van'ın da aralarında yer aldığı bir çok şehri için ise sarı kodu ile şu uyarı yapıldı: "Ankara, Bingöl, Bolu, Erzincan, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Kahramanmaraş, Sinop, Van, Batman, Bartın, Karabük, Düzce, Bitlis, Çankırı, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Kastamonu, Malatya, Muş, Siirt, Tunceli, Zonguldak, Şırnak, Yalova, Osmaniye illerimizde sarı, yağış uyarısı verilmiştir. "

Baraj, göl ve gölete girmek yasaklandı Baraj, göl ve gölete girmek yasaklandı

"Uyarı verilen illerimizin Valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır.  Turuncu yağış uyarısı verilen illerimizde yaşayan vatandaşlarımıza SMS ile uyarı mesajı gönderilmiştir.  Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Ekiplerimizin olumsuz hava koşullarından etkilenen illerimizde müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda;  Antalya'da   Mersin'de   Adıyaman'da   Kahramanmaraş'ta  Gaziantep'te  olmak üzere toplam  vatandaşımız kurtarılmıştır.  Vatandaşlarımızın sel, su baskını, kar yağışı beklenen bölgelerde don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

Kaynak: VEYSEL İZGİ/ŞEHRİVAN ÖZEL