Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için sandık başına gidecek. Siyasi partilerde yerel seçim çalışmaları kapsamında ittifak çalışmaları da devam ediyor. HÜDA PAR yerel seçim ittifak çalışmaları kapsamında birkaç seçim bölgesinde aday göstermeyecek ve Cumhur İttifakı'nın adaylarını destekleyecek.

HÜDA PAR VAN BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AÇIKLADI

HÜDA PAR 31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Adayının Mehmet Mehdi Oğuz olduğunu açıkladı.

Van Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Adaylığını açıklayan Mehmet Mehdi Oğuz, “HÜDA PAR’dan 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Van Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Adaylığı için bu gün HÜDAPAR İl Başkanlığımıza aday adaylığı başvuruda bulunduk. Rabbim hayırlara vesile etsin. Malumunuz 2014 yılı yerel Seçimlerinde HÜDAPAR Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığım olmuştu. HÜDA PAR İl ve ilçe teşkilatlarımız sürekli halkımızın içinde sahada aktif olarak çalışmaktadırlar.  Dolayısıyla Van’ımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini iyi biliyoruz. Malumunuz bu sorunlara ilişkin olarak İl Başkanlığımız tarafından kamuoyuna düzenli açıklamalarda bulunmaktadır. Van'ımız üç bin yıllık tarihi doğal ve tarihi potansiyeli ile bu gün hak ettiği yerden çok uzakta bulunmaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında İstanbul ve Diyarbakır'dan sonra Van üçüncü büyük şehir konumunda idi.  Gerek merkezi hükümetlerin ihmali ve gerekse yerel yönetimlerin yetersizliği nedeniyle bu gün Van hak ettiği konumdan çok uzakta ve bununla birlikte bu gün birçok sorunla da boğuşmaktadır.” Dedi.

OĞUZ, VAN İYİ BİR YÖNETİMLE HAK ETTİĞİ KONUMA GELECEĞİNE İNANIYORUZ

Van'ımızın alt yapı sorunları, çarpık kentleşme, trafik ve ulaşım sorunu, İmar Sorunu, Bitmeyen çevre yolu ve bu yolun oluşturduğu binlerce mağduriyet yaşadığını belirten Mehmet Mehdi Oğuz, “Otopark Sorunu pahalı su ve VASKİ’nin oluşturduğu mağduriyetler. Rant ve usulsüzlükler, Çevre ve hava kirliliği, Van Gölü’nün kirlilik sorunu, kayyumluk sisteminin yol açtığı sorunlar, arıtma tesisinin yol açtığı kötü koku, tabela kirliliği, atıl durumda olan belediye binalarının halka kazandırılması, yeni otogar ve stadyum İsraf ve Gayri ahlaki organizasyonlar, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması onlarca bulunmaktadır. Biz Van'ın yaşadığı bütün bu sorunların ana kaynağı olarak Van'ın iyi yönetilmemesi olarak görüyoruz. Van'ın nüfusu, İran'a komşu olmasından kaynaklı coğrafi konumu sahip olduğu tüm potansiyeli birlikte değerlendirildiğinde Van iyi bir yönetimle çok kısa sürede hak ettiği konuma geleceğine inanıyoruz. Liyakatli kadrolarla Van'ın çok daha iyi yönetilebileceğine inanıyoruz. HÜDAPAR olarak Van’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini iyi biliyoruz. Liyakatli kadrolarımızla şehrimizi en iyi şekilde yöneteceğimize olan inancım tam.” İfade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması!

VAN’I DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ

Yine belediyecilik anlayışının gerek siyasi ve ideolojik anlayıştan ve gerekse menfaate dayalı siyasi anlayıştan çıkarılması ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışının hakim kılınması gerektiğine vurgu yapan Oğuz, “Rabbimizin yeryüzünü ve kainatı insanlığın hizmetine verdiği bir düzlemede şehrimizin tüm maddi ve manevi potansiyelini insanımız hizmetine verilmesi gerektiğine inanıyoruz. HÜDA PAR olarak İnsanı merkeze alan bir siyaset anlayışımız var. İnsana hizmeti sağlayacak en önemli düsturun ise adalet olduğuna inanıyoruz. Adil bir yönetim ile belediyenin malını yetim malı olarak gören bir anlayışla Van'ımızı maddi ve manevi yönden daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz.”

TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ

“Ayrıcı şehrimizin temel sorunlarından biri de işsizlik ve fakirlik sorunudur. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelerimiz için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. Yine yatırımcıya en geniş yelpazede destek sunarak şehrimizde işsizliğin azaltılmasını sağlayacağız. Tabi ki bir şehri kalkınması ve bir medeniyet şehrine dönüşmesi yalnızca maddi kalkınma ile mümkün değildir. Şehrimizin manevi, kültürel ve sanat alanında kalkınması için medeniyet şehirleri projelerini inşallah hayata geçireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ