14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için ülkede hareketlik devam ederken, Van’da da seçim heyecanı sürüyor. AK Parti de milletvekili aday adaylık süreci ve temayül yoklaması biterken, başvuruda bulunan milletvekili aday adayları da Ankara’dan gelecek sonuca odaklandı. Bahçesaray’ın (Miks) tanınan simalarından Affan Orhan da geçtiğimiz günlerde AK Parti Van milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulunarak, ilçedeki hemşerileriyle de bir araya geldi. Milletvekili aday adaylık sürecinde Affan Orhan’ı yalnız bırakmayan ilçe sakinleri, yürüyüş yaparak, ‘Affan Vekil’ sloganları attı. Daha sonra AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa hem Türkçe hem de Kürtçe hitap eden Orhan, milletvekili davasının şahsi bir mesele olmadığını belirterek, ilçenin sorunlarına dikkat çekti.

ORHAN, BAHÇESARAYLILARA SESLENDİ!

Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Gevaş ve diğer bütün ilçelerin sorunlarını çözmek için milletvekili aday adayı olduğunu belirten Affan Orhan, şunları söyledi: “Allah nasip ederse elimizden elenin en iyisini yapmaya niyetliyiz. 2003 yılına kadar gövde boyu çamurun içerisinde ilerlemeye çalıştığımız bir yolumuz vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan iktidarının daha ilk yıllarında Hizan-Bahçesaray yolunu genişletip sonra asfaltını yaptırdı. Daha sonra kendi ekibiyle ilçemizi ziyaret etmişti ve o günden sonra Cumhurbaşkanımız, Bahçesaray’ı hiç unutmadı. Gerek siyasi ve gerek bürokratik üst düzey makamlarda ilçemize temsiliyet hakkı verdi. 2007 yılında Gülşen Hanım ablamız milletvekili olduğunda dağ yolunda iş makinaları çalıştı ve yolumuzu genişlettiler. Sonrasında ise bir kar tüneli yapıldı.”

“CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÜMİTLİYİZ”

Yavuz Kuşan; İşten çıkarttıklarınızın bedduası sizi yok edecek! Yavuz Kuşan; İşten çıkarttıklarınızın bedduası sizi yok edecek!

AK Parti iktidarından önce Bahçesaray’a yol ve suyun çok görüldüğünü kaydeden Orhan, “20 yılda görmediğimiz hizmetlere şahit olduk. İlçemiz ve ülkemiz için biz yine Cumhurbaşkanımızdan ümitliyiz. Yetersiz olan tünelimizi de yine o yapacaktır. Bu kutsal görev bizlere nasip olduğunda ilçemizin yoluna ve tünelinin takipçisi olacağız. Birlik olursak büyük hizmetler de yaparız. Milletvekilliği davası şahsimizle ilgili bir mesele değildir. Memleketimiz için bu davaya talip olduk. Bizim hizmete ihtiyacımız var.” dedi.

Editör: TE Bilisim