Barcelona ve Real Madrid'i peşinden koşturan Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler'in eflatun beyazlıları tercih ettiği öne sürüldü.

Barcelona, Arda'yı transfer etmek için 10 gündür İstanbul'da kamp kurmuş durumdaydı ve Başkan Ali Koç ile görüşmelerini sürdürüyordu.

Bu süreçte Real Madrid'in de devreye girdiği, 18 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katmak için temsilci yolladığı ve oyuncuyla masaya oturduğu belirtildi.

BARCELONA, ARDA'YI KAPTIRMAMAK İÇİN 'KİRALAMA' TEKİFİ YAPTI

Arda'yı Barcelona alırsa 1 yıl daha Fenerbahçe'ye kiralayacaktı. Ancak genç oyuncunun sarı lacivertli takımda kiralık oynamayı reddettiği ve bu nedenle Real Madrid'e daha sıcak baktığı ileri sürüldü.

Şanlıurfa'da yangın faciası: Ölü ve yaralı var! Şanlıurfa'da yangın faciası: Ölü ve yaralı var!

Barcelona'nın Arda Güler'i Fenerbahçe'ye kiralamak istemesinin altında yatan sebep ise ekonomik şartlar. Katalan ekibi finansal fair play kurallarından dolayı Arda Güler'in bonservis bedelini bu yıl ödeyemiyor. Başkan La Porta bu yüzden Fenerbahçe'ye "Şimdi söz keselim fakat parasını gelecek yıl ödeyelim. Bir yıl siz de kiralık oynasın" şeklinde bir teklif götürdü. Fakat Arda Güler, Fenerbahçe'den hemen ayrılmak istediği için Barcelona'nın planı suya düştü.

FENERBAHÇE'DE KALMAK İSTEMEDİĞİ YÖNETİME BİLDİRDİ

Arda Güler'in önümüzdeki sezon Fenerbahçe'de oynamak istemediğini net bir şekilde yönetime bildirdiği kaydedildi.

Real Madrid'in sarı lacivertli kulübe 20 milyon euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan yüzde 20 pay önerdiği iddia edildi.

Editör: Şaban Beyazsaç