Van Büyükşehir’den bakım-onarım seferberliği! Van Büyükşehir’den bakım-onarım seferberliği!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Sektör Temsilcileri ile İstişare Toplantısı'na katıldı. Bakan Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaza nisan ayında zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili bir açıklama yaptı.

NİSAN AYINDA ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM GELECEK Mİ?

Bakan Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili Uşak'ta bilgi verdi. Bakan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını duyurdu.

"60 MİLYONLUK NÜFUSUN KULLANABİLECEĞİ DOĞALGAZI KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ"

Türkiye'nin 2016'dan bu yana dünyanın en gelişmiş sismik ve derin deniz sondaj gemilerinin bulunduğu filosu ve kendi mühendisleriyle mavi vatanda doğal gaz aradığını hatırlatan Bayraktar şu ifadeleri kullandı: 2020 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfini çok şükür yaptık. Sakarya gaz sahasında bugün 3,7 milyon metreküp günlük gaz üretiyoruz ama daha yolun başındayız. İnşallah oradaki gaz üretimimizi günlük 40 milyon metreküpe çıkaracağız. Bu sayede bugün 1,4 milyon haneye yeten oradaki doğalgaz üretimimiz 15 milyon haneye kadar çıkacak yani nerdeyse 60 milyonluk nüfusun kullanabileceği doğalgazı kendimiz üreteceğiz.

DOĞALGAZ UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri devlet tarafından ödeniyor. Buna göre 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz kullanılmaya devam edecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ