6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli tüm Türkiye’yi sarsan büyük depremin üzerinden bir yıl geçti. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem ardında büyük acılar bıraktı. Her hafta ülkenin ve kentin bir konusunu ele alan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta 6 Şubat Depremlerini ele aldı.

SAADET PARTİSİ VAN İL BAŞKANLIĞI’NIN GÜNDEMİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİ

Basın açıklamasını okuyan SP Van İl Başkanı Özay İlhan, 6 Şubat depremlerine değinerek, “Saadet Van İl Başkanlıkları olarak bu hafta ki gündemimiz 6 Şubat depremi! Bir yıl önce ülkemizin büyük bir bölümünde hissedilen ve binlerce insanımızın hayatını kaybettiği depremin üzerinden 1 yıl geçti. Depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala birçok insan kötü şartlarda yaşamlarını sürdürmektedir. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman başta olmak üzere depremden etkilenen illerimizde hala hayat normale dönmemiş durumdadır. Farklı şehirlere göç etmek veya sığınmak zorunda kalan birçok kişi hala şehirlerine dönememiştir” dedi.

Van'da UMKE görevlilerine arama kurtarma eğitimi verildi! Van'da UMKE görevlilerine arama kurtarma eğitimi verildi!

“VAN DEPREMİNİN ÜZERİNDEN 12 SENE GEÇMESİNE RAĞMEN HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞTIR”

İlhan, Van’da çarpık kentleşmenin devam ettiğini aktararak, “Ülkemiz nüfusunun yüzde 97’si deprem fay hatları üzerinde yaşamaktadır. Tüm bu gerçekler ortadayken hâlâ deprem konusunda yapılması gerekenler yapılmamaktadır. Van da deprem kuşağında olan ve büyük depremler yaşayan bir il olduğu halde, en son 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerini yaşamış olmasına rağmen, geçen 12 yıllık süre zarfında depreme yönelik herhangi bir çalışma yapılmamış çarpık kentleşmenin artarak devam ettiği bir şehir konumundadır. Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak Van’ımızın deprem öncelikli olarak yeni bir imar planı yapılmasını ve bu konuda şimdiden hazırlık yapılmasını önceliğimiz olarak görüyoruz. Bizler belediye başkan adaylarımızın birinci önceliğinin depreme dayanıklı şehirler olarak belirledik ve tüm siyasi partilere de bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ZENÜN YEŞİL - FATMANUR POLATCAN