Saadet Partisi Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Van’daki gençlerin yaşadığı sorunlara ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Yapılan açıklamada kentteki genç işsizliğe vurgu yapıldı.

SP VAN İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI’NIN GÜNDEMİ, KENTTEKİ İSTİHDAM SORUNU!

Açıklamayı yapan Saadet Partisi Van İl Gençlik Kolları Başkanı Talha Abbasigil sözlerine şöyle başladı: “Saadet Partisi Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak bugünkü gündemimiz; gençlere verilmeyen imkânlar, oluşturulmayan istihdamlar. Üniversite kampüsü merkeze uzak olduğundan dolayı üniversite kampüsüne yakın KYK'lardan faydalanamayan öğrencilerimiz, merkeze yakın yerleşkelerde barınma ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Bundan dolayı yalnızca ulaşım araçlarıyla kampüse gidebilmektedirler. Üniversite kampüsüne giden ulaşım araçları öğrencilerimiz için yetersiz olmaktadır. Ulaşım araçlarının yetersiz olmasına; belediyeye ait araçların yalnızca üniversite öğrencilerine servis olarak tahsis edilmesi, ulaşım araçlarının arttırılması ve ulaşım ücretlerinin öğrencilere uygun şekilde uygulanması çözüm olarak gösterilebilir.”

“TAHMİNİ KAYNAKLARA GÖRE VAN'DA 50 BİN VE ÜZERİ GENÇ İŞSİZ DURUMDA”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yarın Romanya'ya gidecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yarın Romanya'ya gidecek

Başkan Abbasıgil, Van’daki işsizliğe dikkat çekerek, “KYK'lardan faydalanamayan öğrencilerimizin günlük besin öğünleri, kitap ücretleri, yol ücretleri ve ev kirası göz önünde bulundurulduğu zaman faydalandıkları bursların yetersiz olduğu aşikârdır. Bir diğer sorunumuz gençlerimizin işsizlik sorunu. Tahmini kaynaklara göre Van'da 50 bin ve üzeri genç işsiz durumda. İşsizlik sorununun çözümü her alana üniversite ve her üniversiteye bütün bölümleri açmak değildir. Sonucunda çoğu gencimiz işsiz kalmakta, iş sahibi çoğu gencimiz de öğrenimini gördüğü alanın dışında ve beklediği ekonomik imkânların altında mutsuz şekilde çalışmaktadır. Gençlerimiz üniversite okurken öğrenimini gördüğü alanda, mutlu ve ekonomik şartlara uygun işlerde çalışmayı hayal etmektedir, diplomalı işsiz olmayı değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM