Brent petrolün varil fiyatı 80 dolara kadar gerilemesiyle milyonlarca araç sahibi için beklenen müjdeli haber gelirken akaryakıt fiyatlarında indirimin yolu gözüktü. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; motorine indirim geliyor. Brent petrol fiyatlarında yaşanan geri çekilme sonrası araç sahipleri ‘akaryakıta indirim gelecek mi, ne zaman?’ diye araştırmaya başlamıştı. İşte akaryakıt indirim detayları…

MOTORİNE İNDİRİM YOLDA

Brent petrol fiyatlarında yaşanan sert dalgalanma sonrası yurt içinde benzin ve motorin (mazot) fiyatları üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda akaryakıt litre fiyatları bir kez daha değişiyor. Brent petrolün varili en son, uluslararası piyasalarda 80 doların altını test etmesiyle akaryakıtta indirim sinyali verdi. Düşüşün etkisiyle motorin fiyatlarına indirim geliyor. 13 Kasım Pazartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 64 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

MOTORİN İNDİRİMİ NE ZAMAN UYGULANACAK?

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 13 Kasım Pazartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 64 kuruş indirim gelecek. Benzin fiyatlarında ise değişiklik beklenmiyor. Ekim ayında motorin fiyatları için 2 lira 92 kuruş indirim yapıldıktan sonra 17 Ekim günü yeniden 2 lira 25 kuruş zam yapılmıştı. 31 Ekim 2023 tarihinde ise 1,57 TL indirim yapılmıştı.

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

İsrail-Filistin çatışması sonrası Brent petrolün uluslararası piyasalarda varil fiyatı 94 dolara kadar yükselmişti. Ham petrol fiyatları, en büyük ithalatçı Çin ile Euro Bölgesi’nden gelen ve hayal kırıklığı yaratan bir dizi ekonomik verinin ardından bu hafta sert kayıplar yaşadı. Fed yetkililerinden gelen şahin sinyaller de baskı yarattı. Bu gelişmelerle petrol fiyatları 80 doların altına kadar gerileyerek yaklaşık 4 ayın en düşük seviyelerini test etti.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 34,52 TL

Motorin: 38,01 TL

LPG (Otogaz): 18,24 TL

DEM Partinin kazandığı Belediyenin hesabına bloke konuldu DEM Partinin kazandığı Belediyenin hesabına bloke konuldu

ANKARA

Benzin: 35,14 TL

Motorin: 38,60 TL

LPG (Otogaz): 18,66 TL

İZMİR

Benzin: 35,24 TL

Motorin: 38,75 TL

LPG (Otogaz): 18,31 TL

VAN

Benzin: 36,03 TL

Motorin: 39,61 TL

LPG (Otogaz): 18,71 TL

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ