1989 yılında açılan ve kısa bir süre hizmet veren Gelincik Sınır Kapısı'nın yeniden açılması için son yıllarda birçok girişimde bulunuldu. İran ile Türkiye arasında sınır pazarları oluşturmak ve sınır kapasitelerinin kontrol edilmesi amacıyla yapılan bir görüşmede Gelincik sınır Kapısı ile ilgili önemli bir açıklama geldi.

İran ve Türkiye arasında sınır pazarları oluşturmak ve sınır kapasitelerinin kontrol edilmesi amacıyla yapılan bir görüşmede açıklamalar yapan Selmas Valisi Kazem Ghanizadeh, “İki dost ülke olan İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayabilir” dedi. Selmas Valisi Kazem Ghanizadeh;  “Selmas şehri, demiryolu ve coğrafi konumuyla iki dost ülke olan İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayabilir.” dedi. Dışişleri Bakanlığı Sınır Hukuk Dairesi Başkanı'nın katılımıyla Selmas şehrinin sınır kapasiteleri ve Koze Reş sınır pazarının yeniden açılmasına ilişkin kriterler gözden geçirildi. Yapılan görüşmede İran ve Türkiye için önemli rol oynayan Gelincik Sınır Kapısı görüşüldü.

“İRAN VE TÜRKİYE, EKONOMİK AÇIDAN EN GÜÇLÜ ÜLKELER ARASINDA YER ALIYOR”

Van 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı coşkuyla kutladı! Van 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı coşkuyla kutladı!

Mehr muhabirinin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sınır Hukuk Dairesi Başkanı Cumartesi akşamı Selmas Şehri’nin sınır kapasitelerini ziyaret ederken şu açıklamalara yer verdi: “İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye, ekonomik açıdan en güçlü ülkeler arasında yer alıyor. Bölgede iki ülke arasında güçlendirilmesi gereken pek çok ortak nokta var.” Hemti sözlerine şöyle devam etti: “Bu ziyaret, Selmas şehrinin İran ve Türkiye arasında sınır pazarları oluşturmak amacıyla sınır kapasitelerinin kontrol edilmesi amacıyla yapıldı ve sonuçları Dışişleri Bakanlığı'na iletilecek.”

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ FAALİYETLERİN DÜZEYİNİN GENİŞLETİLMESİ SAĞLANACAK”

Selmas halkının parlamentodaki temsilcisi de iki ülke arasındaki ilişkilerin genişletilmesine vurgu yaparak şunları söyledi: “Siyasi ilişkilerin yanı sıra ticari ilişkilerin de genişlemesi ihtimali göz önüne alındığında Koze Rash sınır pazarının yeniden açılması, bu ilişkilerin artmasında etkili rol oynayacaktır. İran ve Türkiye olmak üzere iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin düzeyinin genişletilmesi sağlanacak.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ