Milyonlarca çalışan emeklinin beklediği '5 bin lira' ikramiyesi yavaş yavaş yaklaşıyor. AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, TBMM Genel Kurulu, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinin ardından çalışmalarına ara vermeyecek.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Merkez Bankası'nın güncel rezervleri belli oldu! Merkez Bankası'nın güncel rezervleri belli oldu!

Bütçe maratonunun 25 Aralık'ta tamamlanacağı Genel Kurul'da, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. Genel Kurul, bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin diğer maddelerini ele alacak. Teklif, çalışan emeklilere de 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeyi de içeriyor.

YENİ YILDA TEKLİF YASALAŞACAK

TBMM Genel Kurulu'nda, yeni yıldan önce teklifin yasalaşması ve çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemenin de uygulamaya alınması bekleniyor. Genel Kurul'un, bu teklifin yasalaşmasının ardından çalışmalarına ara vermesi planlanıyor.

EMEKLİLERE 5 BİN LİRALIK İKRAMİYE

Çalışmayan emeklilere, Cumhuriyet'in 100. yılında, bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin liralık ikramiye verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilerin de kapsama alındığını bildirdi. Ödemelerin yapılması için Meclis'te görüşülen torba yasanın içinde değerlendirilmesi, onaylanması ve Resmi Gazete'de yayınlaması bekleniyor. İkramiyeden, emekliler gibi dul ve yetim maaşı alanlar ve yaşlılık aylığı alanlar da maaş hak ettikleri yüzde oranında yararlanacaklar. EYT'liler de kapsam içinde bulunuyor.

Kaynak: ENSONHABER