Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'nın mazbatasının Van İl Seçim Kurulu tarafından AK Parti adayı olan Abdulahat Arvas'a verilmesi kararı sonrası alınan karara tepkiler devam ederken, CHP heyeti Van’da incelemelerde bulunmak üzere Van’a geldi. Heyet, DEM Parti İl binasını ziyaret ederek il yöneticileri ve milletvekillerinde bilgi aldı. Burada konuşma yapan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Van halkının iradesinin gasp edildi. Biz bu gasp girişimine pusu girişimine karşıyız. Sadece Van’da değil bütün Türkiye’de karşıyız” dedi.

“KARARIN HUKUKTA YASADA YERİ YOKTUR”

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Van halkı ile dayanışmak için kentte geldiğini açıkladı. Diğer milletvekili arkadaşlarının da yolda olduğunu açıklayan Sezgin Tanrıkulu, “Biz burada olacağız ve sizle dayanışma içinde olacağız. Şunu net söyleyelim. Bu yapılanlar şeytanın aklına bile gelmez. Yanı bunun kitabı yok, hukuku yok. Bu uygulamalar cumhuriyet tarihinde yoktur. İlk önce kayyumu icat ettiler. Şimdide seçilmiş Van halkının iradesini yok sayarak, başka birini belediye başkanı olarak burada oturmaya çalışıyor. Bunun hukukta yasada yeri yoktur.”

“KENDİ AİLE GEÇMİŞİNE KARŞI BUNU KABUL ETME”

Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama! Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama!

Abdulahat Arvas’a da seslenen Tanrıkulu, “Ben buradan AK Parti adayına sesleniyorum. Gidip o koltuğa oturma. Sana verilen mazbatayı al ve yırt. Böyle bir hukuksuzluğu kabul etme. Van’a karşı, Türkiye’ye karşı, kendi aile geçmişine karşı bunu kabul etme. Kendi kişisel tarihine bu sıfatı yapıştırma. Bu vicdansızlık ve hukuksuzluktur. Sana o mazbatayı bir hakim verebilir, ama sen bu halkın iradesine saygı duy. Gasp edilmiş bir koltuk olamaz. Bu halkın yüzüne bakamasınız” ifadelerine yer verdi.

CHP, VAN'A HEYET GÖNDERME KARARI ALMIŞTI

Van'da yüzde 55 oy alarak Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti Abdullah Zeydan'nın mazbatasının AK Parti Adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi kararı sonrası tepkiler çığ gibi büyürken CHP Genel Başkanı Özgür Özel Van’a heyet gönderme kararı almıştı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ