Erdoğan "İran ile ticaretimizin gelişmesi için sınır bölgesindeki altyapıya önem veriyoruz" dedi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Türkiye temasları sürüyor...

Heyetler arası ve baş başa görüşmenin ardından açıklamalardan açıklamalarda bulunan iki lider ardından ekonomi zirvesi için bir araya geldiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İbrahim Reisi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye-İran İş Forumu’na katıldı.

Yeni haftada veri gündemi yoğun! Yeni haftada veri gündemi yoğun!

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İran ekonomik ilişkilerine yönelik önemli mesajlar verdi.

"İRAN İLE YENİ SINIR KAPILARI GÜNDEMİMİZDE"

30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedeflediklerini belirten Erdoğan, yakın zamanda İran ile yeni sınır kapılarının açılmasının gündeme geleceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti;

"FİRMALARIMIZI İRAN'DA DAHA FAZLA YATIRIM YAPMAYA TEŞVİK EDECEĞİZ"

İki komşu ülke olarak İran'la ticaretimizin gelişmesi için sınır bölgelerinde altyapıya önem atfediyoruz. İran'la yeni sınır kapıları açılması konusu gündemimizdedir. Sınır ticaret merkezleri tesis edilmesi çalışmaları devam ediyor. Müteahhitlik firmalarımız İran'da toplam 4,6 milyar dolarlık 56 proje üstlendi. Firmalarımızdan bazılarının karşılaştığı sorunlar karşısında somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Firmalarımızı kazan kazan anlayışı çerçevesinde İran'da daha fazla yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Tahran-Van yolcu tren seferlerinin yeniden başlatılmasında fayda görüyoruz. Siyasetçiler olarak bizim vazifemiz iş dünyasına yardımcı olmak sizlerin önünü açmaktır. Atacağınız her adımın arkasında olacağımızın bilinmesini isterim. Sayın Reisi'nin yatırımcılara verdiği desteği artırarak sürdüreceğine şüphe duymuyorum.

Kaynak: ensonhaber