Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de yeniden bir araya gelecek. Toplantıda Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması ve atılması gereken adımlar, ekonomik gelişmeler ve terör ile mücadele konuları da görüşülecek.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİNDE KAPSAM GENİŞLİYOR

Emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmış, ununla beraber Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kalmış ve 5000 lira emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı. 5000 lira emekli ikramiyesi alamayan yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi bulunduğu kamuoyuna yansıdı. Çiftçiler AK Parti milletvekilleri ve parti yönetimine ikramiye için taleplerini iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu konu da masada olacak.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ HESAPLARA GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Cumhuriyet ikramiyesi kararı ile çalışmayan emeklilere 5000 TL ödeme yapılmasına karar alınmıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından SSK’lılara 11, 12, 13 Kasım tarihlerinde, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ise 14 Kasım'da ödemeler yapıldı. Toplamda 12,2 milyon emekliye 61 milyar TL ödeme gerçekleştirildi. Düzenlemeden dul ve yetimler de hisseleri oranında faydalandı. Yüzde 75 hissesi olan dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara 3750 TL, yüzde 50 hissesi olanlara 2500 TL, yüzde 25 hissesi olanlara ise 1250 TL ödeme yapıldı.

ERDOĞAN İKİ BAKAN İLE GÖRÜŞECEK

3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı! 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı!

Çiftçilerin AK Parti milletvekilleri ve parti yönetimine 5000 TL emekli ikramiyesi için taleplerini ilettikleri öğrenilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile konuşacağı bildirildi.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabine toplantısında ayrıca ekonomik gelişmeler ve terör ile mücadele de ele alınacak.

DİPLOMASİ TRAFİĞİNDE YENİ ADIMLAR NE OLACAK?

Dünya kamuoyunun İsrail'e dönük baskının artırılabilmesi için yapılabilecekler de kabinede ele alınacak. İsrail'in işlediği suçlar nedeniyle uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması için yapılabilecekler de gündemde olacak. Gazze için yürütülecek telefon diplomasisine de ayrı bir parantez açılacak. Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Almanya ziyaretinin yansımalarının da toplantıda mercek altına alınması bekleniyor. Öte yandan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye'ye yapması beklenen ziyaretine dair hazırlıklar da gözden geçirilecek.

F-35 YERİNE EUROFIGHTER

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlendirilmesine dair hamleler de kabinede değerlendirilecek. ABD'den 40 adet F-16 tedariği ve 80 adet modernizasyon kiti satın alımı süreçlerinin de masaya yatırılması bekleniyor. Ayrıca, Avrupa'dan 40 adet Eurofighter Typhoon uçağı alınması konusunun da değerlendirilmesi bekleniyor.

AYM-YARGITAY POLEMİĞİ

Kabinenin iç gündeminde ise Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki polemik gündemde olacak. Cumhurbaşkanı, yaşanan krizin çözümü için anayasal ve yasal düzenleme sinyali vermişti. O düzenlemelerin neler olabileceği üzerinde durulması bekleniyor.

Kaynak: EN SONHABER - MYNET