Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarını sürdürüyor. Partinin seçim kurulları, belediye eşbaşkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için 20 Aralık’a kadar aday adaylığı başvurularını almayı sürdürecek. Sonrasında 200’ye yakın il ve ilçede sandıklar kurularak, ön seçim yapılacak. Ön seçimlere girmeyen hiç kimse aday gösterilmeyecek.

DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, Ocak ayında adayları açıklayacaklarını aktardı.

Yargıtay DEM Parti için harekete geçti! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti!

Seçmenlerin yüzde 2-3’ü oy kullanabilecek

“Knt uzlaşısı” yöntemiyle aday adaylarının belirleneceğini vurgulayan Tiryaki, yapılacak ön seçimlere geniş bir kesimi katmayı planladıklarını ifade etti. Sandık kurulacak il ve ilçelerde seçmen sayısının yüzde 2-3’lük bir kısmının oy kullanmasına dönük bir çalışma yürüttüklerini belirten Tiryaki, “500 bin kişinin oy kullandığı bir büyük şehir için en az 15 bin 20 bin kişinin ön seçim sürecinde yer alacak” dedi.

Adaylar ocak ayında açıklanacak

Seçim çalışmalarının önemli oranda tamamlandığını dile getiren Tiryaki, ön seçimlerin Ocak ayının ilk veya ikinci haftasında gerçekleşeceğini söyledi. Tiryaki, daha sonra adayların kamuoyuna tanıtılacağı bilgisini paylaştı.

‘Demokrasi şöleni yapmak istiyoruz’

Aday adaylık başvurularının her ilde devam ettiğine dikkati çeken Tiryaki, “Bizi yok sayanlar, partimizi kapatmak isteyenler, hazine yardımımızı engelleyenler, partimizin adına bile tahammül edemeyenlere karşı bir demokrasi şöleni yapmak istiyoruz. Herkesi bu şölene davet ediyoruz. Ne kadar çok kişi adaylık başvurusunda bulunursa bu şölenin de o kadar güçlü geçeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Aday adaylık için çağrı

Gençler ve kadınlar başta olmak üzere tüm DEM Parti seçmenini aday adaylık için başvurmaya çağıran Tiryaki, şunları söyledi: “Bugüne kadar siyasi çalışmalarımızın herhangi bir yerinde bulunmuş veya hiç bulunmasa da bu parti içerisinde siyaset yapmak isteyen, yerel yönetimlerin bir parçası olmak isteyen herkesi başvurular için il örgütlerimize davet ediyoruz. Bizi yok sayanlara, bizim bittiğimizi düşünenlere vereceğimiz en büyük yanıt bu olacaktır. Herkesi bu yanıtın bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

Kaynak: SERHATNEWS