31 Mart'ta gerçekleşecek olan Yerel Seçimler kapsamında kentin her alanına  dokunmaya çalışan DEM Parti Van il Örgütü, bugün İpekyolu esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İpekyolu İlçe Yönetimi, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan, Milletvekili Zülküf Uçar'ın katıldığı esnaf ziyaretine yurttaşlardan sık sık alkışlarla destek geldi.

Merkezi seçim bürosundan Adalet Nöbeti'ndeki anneleri ziyaret eden partililer Sanat Sokağı ve Cumhuriyet Caddesi boyunca yoğun ilgi karşılaştı. Yurttaşlar Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ve beraberindeki partilerle tokalaşarak alkışlarıyla destek oldu.

Şanlıurfa'da yangın faciası: Ölü ve yaralı var! Şanlıurfa'da yangın faciası: Ölü ve yaralı var!

ZEYDAN: KÜRT SORUNU DİYALOGLA ÇÖZÜLMELİ

Konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan, Kürt sorunun çözümüne vurgu yaptı. Zeydan, "Türkiye'de yaşanan tüm sorunların kökeninde Kürt sorunu yatmaktadır. Bugünlerde tüm Türkiye'de halkların içinde bulunduğu yoksulluğu yaşamamak için en başta Kürt sorunun diyalogla çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Burada aktör ve muhatapta bellidir. 2012-15 yılına kadar tecrübe ettik ki, Abdullah Öcalan'ın buradaki rolü ve söylemleri sayesinde gençlerin kanı dökülmedi, hiçbir anne babanın yüreğine ateş düşmedi. O dönem Türkiye halkları en varlıklı dönemini de yaşadı diyebiliriz. Bu yüzden tecriti kaldırın barışın önü açılsın" dedi.

'ONLARIN DERDİ BU KENTTE HİZMET ETMEK DEĞİL'

Zeydan, "Bizim partimiz tüm Kürt ailelerinin evidir. Biz kendi içimizde birlik sağlarsak barışta huzurda bu topraklara gelecektir. Herkesi ikna edip partimizi büyütmemiz gerekiyor. Bu seçim bizim elbette önemli, belediyelerimizi kayyum yönetimlerinden kurtarıp halka teslim edeceğiz. Bu kentteki insanları önemsemiş olsalarda önce onların iradesine saygı duyup kayyum atamazlardı" ifadelerini kullandı.

SARAY VE MURADİYE İLÇELERİNDE KÖY ZİYARETLERİ

Saray ilçesinde Örenburç, Setmans köylerini ziyaret eden İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, ilçe eşbaşkanları ile Mahmut Dindar, yerel seçimlerde destek çağrısında bulundu. Partilileri ellerinde bayraklarla karşılayan köy halkı, belediye seçimleri çin DEM Partinin yanında olduklarını belirtti. Köy ziyaretlerinin ardından DEM Partililer, Kapıköy sınır kapısındaki esnaf ve yolcuları ziyaret etti.

Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Belediye Eşbaşkan adayları, Harun Okay,  Cihan Tuci Muradiye işçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafı gezen partililer yurttaşlarla sohpet ederek seçimlerde desteklerini istedi.

Muhabir: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ