NACİ GÖRÜR DEPREM BEKLEDİĞİ İKİ İLİ AÇIKLADI

İki ilde daha deprem beklendiğini belirten Naci Görür şu açıklamaları yaptı: Şu anda deprem beklediğimiz yer Marmara'nın içindeki kısmı Kuzey Anadolu fayının Kuzey kolu, bu 160 kilometre bakın! 3 parçaya ayrılabilir.

AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti? İşte ankete göre oy kaybının en büyük nedeni AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti? İşte ankete göre oy kaybının en büyük nedeni

Yani yön itibariyle bir Adalar fayı yaklaşık 40-45 kilometre uzunlukta kırılırsa en fazla 6.9 büyüklükte deprem üretir. Ondan sonra Kumburgaz fayı aşağı yukarı 70 km uzunlukta kırılırsa minimum 7.2 deprem üretir. Tekirdağ fayı ise 7.1 üretir. Tekirdağ parçasının biz 1912 yılında kırıldığını düşünüyoruz, 1912 Şarköy depreminde. Dolayısıyla buranın kırılıp deprem üreteceğini düşünmüyoruz. Buradaki iki fay kırılırsa Marmara'da 7.2'nin üzerinde 7,5'lara varan deprem olur. İstanbul’da deprem sonrası tsunami olabilir. Biz deniz araştırmaları sonrası Düzce için uyarılarda bulunmuştuk.

ERZİNCAN-BİNGÖL-KARLIOVA BÖLGELERİ ARASINDA DEPREM BEKLİYORUZ

Deprem, Doğu Anadolu fayı Marmara’nın kapısına dayandı. Erzincan-Bingöl-Karlıova arasında deprem bekliyoruz. Bugün saat 11.58’de yine aynı bölgede meydana gelen deprem sonrası açıklama yapan deprem uzmanı Naci Görür, "Malatya fayı üzerinde olan ve yakınında bulunan yerlerde daha özenli olunmalıdır" dedi.

“SON DEPREMLER BU FAYA STRES TRANSFER ETMİŞ OLABİLİR”

Deprem uzmanı Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, Tatlar-Nurhak/K.Maraş’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Malatya Fayının Çardak fayının kesişme noktasına yakın bir yerde oldu. Çardak fayı üzerinde Çelikhan-Göksun arasında fazla endişe edilecek bir şey yok. Malatya fayı üzerinde olan ve yakınında bulunan yerlerde daha özenli olunmalıdır. Bunu da son depremler bu faya stres transfer etmiş olabilir diye söylüyorum. Malatya Fayı Nurhak- Kemaliye arasında KD-GB yönlü uzanmaktadır."

Kaynak: AYDINLIK-ŞEHRİVAN