Orta Doğu'daki gelişmeler piyasalar üzerinde baskıyı artırırken dolar/TL, altın ve petrolde artışlar yaşandı.

Hamas ve İsrail'in sorumluluğu birbirine attığı Gazze'deki hastane saldırısı sonucu yüzlerce kişinin ölmesi, bölgedeki çatışmaların yayılacağı endişelerinin kuvvetlenmesine neden oldu.

Gelişmelerin ardından piyasalarda endişelerin artmasıyla Dolar/TL güne yüzde 0,2’lik artışla başlarken saat 9.00 itibariyle 28 seviyesinde yeni tarihi zirve ile işlem gördü. Euro/TL ise 29,66 seviyesinde fiyatlandı.

Petrol ve altın fiyatları yükseldi

Hastaneye yapılan saldırının ardından yatırımcıların İran ve başka ülkelerin de çatışmalara dahil olabileceğinden endişelenmesiyle petrol fiyatları keskin yükseldi. Bölgede olası arz kesintileri görülebileceği yönünde endişelerin ardından Brent petrol yüzde 1,84 yükselerek 91,55 dolar seviyesinde işlem gördü.

TCMB faiz kararını yarın açıklayacak! TCMB faiz kararını yarın açıklayacak!

Altın fiyatları, Gazze’deki hastanede meydana gelen patlamanın bölgedeki çatışmaların daha da şiddetleneceği endişelerine neden olması ve güvenli liman olarak görülen altına talebi yüksek tutmasıyla yüzde 1 artarak bir ayın zirvesine yükseldi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı saat 9.00 itibariyle 1940 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın 1745 TL seviyesinden, çeyrek altın 2 bin 853 TL, Cumhuriyet altını 11 bin 378 TL seviyesinden işlem gördü.

Kaynak: T24